Ege TECRÜBETEPE

TECRÜBETEPE

22.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yedi yıl önce veda ettiği Birinci Lig’e dönmek için geri sayıma başlayan Göz Göz’de oyuncuların çoğu en az bir kere kupaları havaya kaldırırken; Tayfun, Vedat, Uğurtan, Raşit Play Off oynadı, Burak Uça, Ahmet, Emin, Anıl, Uğur ve Oğuzhan ise siftaha hazırlanıyor

TECRÜBETEPE

Göztepe yedi yıl önce veda ettiği 1. Lig’e dönmek için geri sayıma başlarken, Sportif Direktör Ali Gültiken ile Teknik Direktör Özcan Kızıltan’ın yanı sıra kadrodaki 26 futbolcudan 16’sı daha önce şampiyonluk yaşadı. Transfer yaparken tecrübeli, zorlu lig maratonunun stresini kaldırabilecek, daha önce en az bir kez şampiyonluk coşkusu tatmış isimleri kadrosuna katmaya özen gösteren Göz-Göz, dümene de geçen sezon Bucaspor’u 1. Lig’e taşıyan Özcan Kızıltan’ı geçirdi. Beşiktaş’ta beş kez şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Ali Gültiken ise Sportif Direktör olarak sarı-kırmızılı kulüpte göreve başladı. Göztepe’nin 2008-09’da 3. Lig’de şampiyon olan kadrosundan sadece Ferhat ve Burak kalırken, Bucaspor’da üst üste iki şampiyonluk yaşayan İzzet ile Türker sarı kırmızılı renklere kazandırıldı.

Gençler heyecanla bekliyor

Göztepe’de İlhan 2006-07’de İstanbul BŞB’de, Halil 2006-07’de Kartal’da, Hakan 2007-08’de Adana’da, Mehmet Yılmaz 2007-08’de Eskişehir’de, Abdülvahit ile Ramazan geçen yıl Konya’da, Bayram 2007-08’de Altınordu’da, Akın 2007-08’de Antalya’da, Eray 2007-08’de Bolu’da, Orhan 2008-09’da Mersin’de, Serdar 1999-2000’de Y.Yozgat’ta, Murat Güney 2005-06’da Hacettepe’de bir üst lige çıkmanın sevincini tattı. Tayfun 2008-09’da Tarsus’ta, Vedat aynı sezon Ş. Urfa’da, Uğurtan geçen sezon Çorumspor, Raşit Siirtspor’da Play Off oynadı. Altyapıdan yetişen Anıl, gurbetçiler Burak Uça, Ahmet ve Emin’in yanı sıra Uğur ile Oğuzhan ilk kez şampiyonluk yaşayacak.

Kaf Kaf’ta Taha ile Kıvanç kalabilir

Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek Taha ve Kıvanç’ı önümüzdeki yıl da kadroda görmek istediğini söyledi. Taha’yı Muğla, Kıvanç’ı Yalova’dan 2008-09’da kadroya kattıklarını hatırlatan Kapsal, “Vitrine çıkardığımız ikilinin önümüzdeki yıl yarışta bizimle olmalarını isterim. Lig bitmeden önce bu futbolcularla bir görüşme olabilir” dedi. Sportif Menajer Atilla Güneş ve Antrenör Yalçın Koşukavak’ın Güney Afrika’daki Afrika Gençler Şampiyonası’nı takip ettiği ekipte Kapsal, “Güney Afrika Ligi’ni de takip edip oyuncu tarıyorlar. Avrupa’da da aynı şekilde yabancı-gurbetçi arayışındayız” diye konuştu.