Ege TEK BASINA TAKIM

TEK BASINA TAKIM

16.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki akşam Giresunspor maçında da iki kez fileleri havalandırarak gol sayısını 8’e yükselten genç yıldız, Giresun, Sakarya ve Güngören’i solladı

TEK BASINA TAKIM

Geçen sezon Süper Lig’den düşen, transfer yasağı nedeniyle kadrosunu yeterince takviye edemeyen Bucaspor, gençleriyle harikalar yaratıyor. İlk 10 maçta 8 gol kaydeden Abdülkadir, tek başına Karşıyaka ve Denizlispor kadar gol attı. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, transfer döneminde su gibi para harcayan Kaf Kaf ve Horoz, rakip fileleri sadece 8’er kez havalandırabildi. Abdülkadir, Giresun (6), Sakarya (7) ve Güngören’den (4) daha fazla gol attı.

Golcülere örnek
KSK’de dört, Denizli’de iki golü geçen oyuncu yok. KSK’nin Milan’dan ligin en pahalı oyuncusu olarak renklerine bağladığı Adiyiah ve geçen sezon Samsun’da yıldızlaşan Agbetu henüz gol atamadı. Bucaspor’un geçen yıl devre arasında Kayserispor’dan aldığı Abdülkadir, fıtına gibi esiyor. Sait Karafırtınalar’ın dümene geçmesinin ardından yakaladığı şansı iyi kullanan Abdülkadir, 7 maçta 6 gol kaydetmişti. Bu sezon 1. Lig’de de gollerine devam eden Abdülkadir, takımının kaydettiği 16 golün yarısının altına imzasını koydu.

Haberin Devamı

İzmir’in en iyisi, Buca
Bucaspor’un başarısı İzmirlilere teselli oldu. 1. Lig’de ilk 5 haftada 1 puanla yetinen Karşıyaka 10 haftada 9 puana ulaşabilirken, son 6 maçta 2 puanla yetinen Göztepe de KSK ile aynı puanı topladı. 2. Lig Beyaz Grup’ta maratona hızlı başlayan Altay’ın nefesi çabuk tükendi. Son 3 maçta 7 puan kaybeden siyah beyazlılar, Lider Şanlıurfa’nın 8 puan gerisinde kaldı. Kırmızı Grup’ta 8 haftada 12 puan toplayan Altınordu, üst üste iki galibiyet alamadı. Süper Lig’den yüksek bir borç yüküyle düşen, 22.5 yaş ortalamasıyla 1. Lig’in en genç takımını kuran Bucaspor ise İzmirlilere umut oldu. Fırtına, 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.