Ege Tek göz odada yaşıyorlardı!

Tek göz odada yaşıyorlardı!

05.01.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Manisa’da annelerini kalp krizinden kaybeden, yengeleri Pınar Canbaz’ın sahip çıktığı 4 yetim kardeş, sosyal medyadan gelen destekle ev sahibi oldu.

Tek göz odada yaşıyorlardı

Manisa Şehzadeler’de anneleri Gülsüm Canbaz’ın (32) vefatı nedeniyle yengeleri Pınar Canbaz’ın sahip çıktığı aralarında 6 aylık Kumsal bebeğin de olduğu 4 yetim kardeş, sosyal medyadan gelen destekle ev sahibi oldu. Gülsüm Canbaz’ın hayatını kaybetmesinin ardından babaları İzzet Canbaz’ın (47) da bakamadığı 6 aylık Kumsal bebek, Fatma (8), Mert (9) ve Ali’yi (12) amcaları Mustafa Canbaz ile eşi Pınar Canbaz yanına aldı. Ailenin derme çatma tek bir odada yaşadığını gören Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, harekete geçti. Özmen, sosyal medyadan aile için ‘ev’ çağrısında bulundu, yardım kampanyası başlattı. Kampanya kısa sürede hem yurtiçinden hem de dışından ilgi gördü. Tek göz oda yıkılıp, aileye ait araziye yapılan ev, hayırseverlerin destekleriyle yaklaşık 2 ayda tamamlandı. Çocuklara yeni evlerinin anahtarı Özmen tarafından teslim edildi.

Haberin Devamı

Yetim kardeşler için başlattıkları kampanyanın merhamet ve şefkat hareketine dönüştüğünü söyleyen Özmen, “Ailenin gıda, yakacak ve giyim ihtiyaçlarını karşıladık ancak yaşadıkları tek göz odayı görünce aklımıza yaşayabilecekleri bir ev düşüncesi geldi. Sosyal medyada bu fikrimizi duyurduk. Türkiye’nin her yerinden binlerce insan kampanyaya katıldı. Yurtdışından dahi insanlarımız çocuklarımıza kol kanat geldi. Şehzadeler Belediyesi inşaatın zemini için çalışma başlatıp, bitirdi. Herkesin bir ucundan tuttuğu bir faaliyet oldu. İnanılmaz bir merhamet ve şefkat hareketi oldu” dedi. Kardeşlerden Ali ve Mert ise evi beğendiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.