Ege ‘Tek kelimeyle millet sistemi’

‘Tek kelimeyle millet sistemi’

28.02.2017 - 04:52 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Soylu, Çanakkale’de ‘evet’ oyu istedi

‘Tek kelimeyle millet sistemi’

Çanakkale Bayramiç’te, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, “Bir köyde iki muhtar olmuyor. Cumhurbaşkanı sistemi, tek kelimeyle millet sistemi” dedi

Haberin Devamı

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Barbaros Mahallesi Üye Buluşma Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayramiç ilçesinde de Belediye binasının açılışına katıldı.

Yıldırım Akbulut Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Soylu, depremzedelerin mağduriyetlerinin giderildiğini belirtti, “Devletimiz eskisi gibi değildir. Bizi ne kadar geri noktaya getirmeye çalışırlarsa çalışsınlar, dün IMF’den borç alan bir Türkiye, bugün dünyanın her noktasında ayakta duran, güçlü, kudretli, özgür ve hür bir Türkiye var. İnşallah bu depremin yaraları da sarılıyor. Valimiz, milletvekillerimiz, AFAD’ımız ellerinden gelen her şeyi yapmaktadır” dedi.

Ersoy’un evine gitti

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile dönemin Başbakanı Bülent Ecevit arasında yaşananları hatırlatan Bakan Soylu, “Ben o dönemde İl Başkanı’ydım. Sonra ne oldu? Kafasına anayasayı yedi. Bu sistem, baba ile oğlu karşı karşıya getirir. Bir köyde iki muhtar olmuyor. Ne kadar yetkilerini ayırırsanız ayırın, isterseniz can parçanızı getirin, belli bir müddet sonra şeytanları, generalleri devreye girer.

Haberin Devamı

Bırakın başka partilerden olmasını, aynı siyasi partilerde de bu böyledir. Bizim kavgayla uğraşacak zamanımız mı var? Yoksa süratle ileriye gidecek bir hedefimiz mi var? Kim ne derse desin dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacağız.

Diyorlar ki, ‘Parlamento güçlü olmayacak.’ Tam tersi, parlamento çok güçlü olacak. Yürütme kendi işini yapacak. Cumhurbaşkanı sistemi, tek kelimeyle millet sistemidir” dedi. Soylu, Mehmet Akif Ersoy’un doğduğu evi de ziyaret etti.