Ege Tekerlekli sandalye sevinci

Tekerlekli sandalye sevinci

15.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ortopedik Özürlüler Rehabilitasyon Spor Kulübü Derneği, 60 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

Tekerlekli sandalye sevinci

Araçlarına kavuşan engelli vatandaşların sevinçleri gözlerinden okundu. LDS Charities Yardım Vakfı’nca derneğe bağışlanan 250 tekerlekli sandalyenin ikinci grubu, Özürlüler Haftası’nda ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Lokali’nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan Dernek Genel Başkanı Ramazan Kaymaz, “Derneğimiz 25 yıldır mesleki eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinde öncülük etmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Tekneleri talan ettiler
Karşıyaka Bostanlı İskele’de bağlı bulunan Murat Kartal’ın teknesinden, bir 12 kilogramlık tüp, iki adet iki kilogramlık tüp, 12 küçük su, iki plastik sandalye, bir lüks lamba başlığı, Süleyman Gün’ün teknesinden üç motorlu kamış balık oltası, Berrin Su’nun teknesinden üç çiçekli saksı, bir mangal ve bir çöp kovası, Mustafa Benzeş’in teknesinden bir 37 ekran televizyon, iki mangal ve bir okey takımını çalan O.T., O.B. ve M.Ç. kısa sürede yakalandı.

Virajı alamayınca çatıya kondu!
Manisa’da Spil Dağı Milli Parkı Mevlana Yolu’nda seyreden Anıl Barutçuoğlu (19) 34 RG 202 plakalı otomobille süratli girdiği virajda kontrolu kaybedince yol seviyesinin altında kalan Masum Taşcan ve Gürbüz Tatlı’ya ait yan yana iki evin çatısına düştü. Evlerdeki ailelerin yara almadan kurtulduğu kazada, sürücü Anıl Barutçuoğlu hafif yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Mahalle sakinleri ise yol kenarına bariyer yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

13 “torbacı”dan sekizi tutuklandı
İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, sokakta uyuşturucu madde satan 13 “torbacı” gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde, 17 kilo 879 gram esrar, 100 kök hint keneviri ile hassas terazi ele geçirildi. Kış aylarında evlerinin tuvalet ve banyolarını sera gibi kullanıp hint keneviri yetiştiren zanlılardan 8’i tutuklandı, 5’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zorla çalıştırılan kadınlar kurtarıldı
Yurt dışından getirilen kadınların zorla gece kulüplerinde çalıştırıldığı bilgisini alan İzmir Polisi şebeke elemanlarının kimliklerini belirledi. Operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı, 10 yabancı uyruklu kadın da kurtarıldı. Zanlıların, yabancı uyruklu kadınları kandırarak Türkiye’ye getirdikten sonra baskı ve tehditle gece klüplerinde çalışmalarını sağladıkları ortaya çıktı. Zanlılardan 4’ü tutuklandı, 4’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Üç işyerine “korsan” baskını
Urla’da A.U.’nun işyerinde 50 DVD film, 23 DVD oyun, 5 PS-2 ve 23 oyun CD’si olmak üzere toplam 96 CD, H.T.’nin işyerinde 58 film CD’si, 38 DVD film, 8 DVD, 20 müstehcen CD, 3 müzik CD’si olmak üzere 210 korsan CD, S.K.’nin işyerinde 95 bandrolsüz ile 35 şüpheli bandrollü kitap elegeçirildi. A.U, H.T. S.K. hakkında yasal işlem başlatıldı.