Ege Teknik adam değil ‘Teknik kadın’

Teknik adam değil ‘Teknik kadın’

07.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Teknik adam değil ‘Teknik kadın’

İzmir’de erkek futbol takımına antrenörlük yapan ve kadının istediğinde her şeyi başarabileceğini gösteren Hilal Başkol, “İlk şart, kendine güvenmek ve inanmak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir 2. Amatör Lig’de bu sezon yarışmaya başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Gençlik’in erkek futbol takımını Hilal Başkol çalıştırıyor. Eski milli futbolcu olan ve iki yıl önce dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle genç yaşta futbol kariyerine son vermek zorunda kalan 24 yaşındaki Başkol, “Erkeklerin egemen olduğu bir meslekte var olabilmek kolay değil” dedi.

‘Profesyonel ligde çalışabilirim’

UEFA B Lisans Kursu’nu tamamlayıp antrenörlük belgesi aldığını anlatan Başkol, “Takım beni ilk gördüğünde şaşırdı. İlk etapta inanma ve güvenme konusunda problem yaşadım ama zaman geçtikçe bana olan güvenleri arttı. Şimdi saygı duyuyorlar. Onlarla çalışmaktan çok mutluyum. Lige iyi başladık. Hedefimiz, bu sezonu şampiyon bitirip bir üst lige yükselmek. İleride bir kadın olarak profesyonel liglerde mücadele eden bir erkek takımı çalıştırıp, bu işi çok iyi yapabildiğimi göstermek isterim” diye konuştu.