Ege Teknik arıza!

Teknik arıza!

13.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Alınan kötü sonuçlar sonrası cezayı teknik heyete kesen yönetim anlayışı bu sezon da iş başında. Denizlispor, Bucaspor, KSK, Göztepe, Denizlispor Belediye, İzmirspor, Muğlaspor, Nazilli Belediye ve Balıkesirspor çareyi değişimde ararken, istikrarı seçenler başarıya ulaştı

Teknik arıza

Türk futbolunun kronik hastalıklarından, “Başarısızlığın faturasını teknik adama kesme” alışkanlığı bu sezon da nüksetti. Umutla başlanan yarışta en küçük sendelemenin bedelini antrenöre ödeten anlayış, Ege’yi yine “Teknik direktör mezarlığına” çevirdi. Liglerde 12. hafta geride kalırken 17 Ege kulübünden 9’u çareyi değişimde ararken, Denizlispor ve İzmirspor bu süreçte üçüncü çalıştırıcıyı iş başına getirip rekor (!) kırdı.

Rekor Denizli’de
Sezona Erhan Altın’la başlayıp, 3. haftada Nurullah Sağlam’a dönüş yapan Denizlispor, beş maçta Sağlam’ı da eskitip Hakan Kutlu’yu dümene geçirdi. Ege’nin diğer Süper’i Manisaspor Mesut Bakkal’dan vazgeçmezken, Bank Asya 1. Ligi’ndeki 4 Egeli’den 2’si modaya uydu. Kemal Kılıç’la yollarını ayıran Bucaspor tercihini Özcan Kızıltan’dan yana kulladı, Reha Kapsal’ı gönderen KSK ise yeni arayışlar içine girdi. Altay’da Fuat Yaman, Dardanelspor’da istifası yönetimden dönen Mustafa Meteertem görevlerinin başında.

Dolutaş da gitti
2. Lig’de Atilla Özcan’la üçüncü sezonunu yaşayan Akhisar Bld istikrarın ödülünü liderlik koltuğuna oturarak alırken, Selahattin Dinçel’e sahip çıkan Turgutluspor ikinci sırada yarışa devam ediyor. Akif Başaran’ı taraftar baskısına kurban veren Göztepe hızla yarıştan uzaklaşırken, Denizli Bld’de bu sezon ortaya çıkan başarısız tablonun faturası Hakan Dolutaş’a kesildi

İzmirspor üçledi
3. Lig’de 7 takımdan 4’ü çareyi değişimde aradı. Altan Çetindağ’dan sonra Levent Devrim’i de görevden alan İzmirspor Aziz Sağlam’la üçüncü tura girerken, Nazilli’de Yüksel Can’ın yerine Ahmet Kılıç, Muğla’da Kemal Dirikan’ın yerine Erdinç Pala geldi. Balıkesir’de Turgut Uçar sezon başlamadan istifa ederken koltuğu Altay’dan takım arkadaşı Ergun Ortakçı’ya bıraktı. Torbalı Murat Gürkan Zora’ya, Menemen Taner Taşkın’a, Altınordu ise Adnan Özbağcı’ya güvenmenin karşılığını zirveye çıkarak aldı.