Ege Teknokent geliyor

Teknokent geliyor

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi kampüsünde inşaatı devam eden Teknokent çalışmalarını inceledi, “Burası, kentimiz için önemli bir adım” dedi

Teknokent geliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi kampüsünün içinde yapımı devam eden Teknokent binasının inşaatında incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Teknokent’in 3 yıl önce kurulduğunu, uzun zamandan bu yana yer tespiti yapılıp temelinin atılamadığını kaydeden Kafaoğlu, yönetime geldikten sonra hızlı bir şekilde karar verdiğini ve üniversiteyle işbirliği içinde inşa çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Şehrimize katkı’

Teknokent inşaatının şu anda yüzde 45 seviyelerinde bulunduğunu belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Haziran 2019’da inşaatın tamamlanmasını ve bir an önce teknolojiye, şehrin kalkınmasına, iş dünyasına, sanayicisine, üniversiteye hizmet etmesini bekliyoruz” dedi. Teknokent’te 70 ofisin bulunduğunu, ayrıca konferans salonları, idari binalar ve sosyal donatıların da yer aldığını dile getiren Kafaoğlu, “Kapalı alan, 8 bin 350 metrekareye yayılıyor, Teknokent’te 1300 metrekare de teras bulunuyor. Artık Balıkesir’in de Teknokent’i var. Burada ofis tutanlar, Teknokent’in avantajlarından faydalanacak” diye konuştu.

Bilim üretilecek

Araştırma-geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları ve patent açısından Teknokent’in Balıkesir için çok büyük bir kazanç olacağına dikkat çeken Başkan Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Balıkesir için önemli bir aşama. Kentimizde bilim ve teknoloji üretilmesi, yeniliklere imza atılması adına Teknokent, çok önemli bir fonksiyonu yerine getirecek. Buranın kuruluşundan bu yana emeği geçen belediye başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Kentimiz için bu gibi önemli adımların sürdürülmesi adına ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız.”