Ege Termik santrala dava

Termik santrala dava

01.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Barosu ve Karşıyaka Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu pek çok kurum, Aliağa Belediyesi’nin İzdemir Enerji’ye verdiği termik santral ruhsatının iptali için mahkemeye gitti

Termik santrala dava

TURAN GÜLTEKİN İzmir DHA

Haberin Devamı

Aliağa Belediyesi’nin, İzdemir Enerji AŞ tarafından yapılmak istenen termik santral için verdiği inşaat ruhsatının iptali için dava açıldı. Avukat Enis Dinçeroğlu; İzmir Barosu, Karşıkaya Belediyesi, Foça Zeytin Üreticileri Birliği, Menemen Ziraat Odası ve çok sayıda vatandaş adına, inşaat ruhsatının iptali için İzmir İdare Mahkemesi’ne 27 sayfadan oluşan dava dilekçesi ile başvurdu.
Proje İngilizce çıktı
Dava dilekçesinde ayrıca, firmanın inşaat ruhsatı için Aliağa Belediyesi’ne verdiği projenin İngilizce hazırlandığına dikkat çekilerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nde resmi yazışma dili Türkçe olmasına karşın projenin yanı sıra dilekçede bulunan santrale ait statik hesap çıktıları da İngilizce’dir ve Türkçe çevirisi yoktur. Projenin İngilizce olması, hazır bir projenin alınarak uygulandığını ortaya koymaktadır” denildi.

Haberin Devamı

CHP’li üyeler de yargıya gitti

Aliağa’da kurulması düşünülen termik santrala verilen yapı ruhsatının iptali için CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Ekren, Haydar Karaman, İlknur Köse, Bahar Deniz, Selma Orhan, M. Nurettin Bayrav, Fuat Özer, Mustafa Kabadayı, Kıymet Baysal ve Barış Eroğlu, Aliağa Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava dilekçesi verdi. Aliağa Adliyesi önünde bir araya gelen CHP’li Belediye Meclis üyelerine Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk de destek verdi. Meclis üyesi Haydar Karaman, ruhsat olayında Meclis’in bilgisi olmadığını iddia etti.