Ege Terra Madre Fuarı üreticiyi güldürdü

Terra Madre Fuarı üreticiyi güldürdü

12.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bu yıl 91. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen Terra Madre Anadolu ile yerel üretici sesini dünyaya duyurdu.

Terra Madre Fuarı üreticiyi güldürdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen 91. İzmir Enternasyonal Fuarı, kapılarını kapattı. Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen Terra Madre Anadolu, yerli üreticiyi sevindirdi. 91. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı ve Türkiye’de ilk kez İzmir’de yapılan uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu, kente hareketlilik getirdi. 107 Slow Food standının kurulduğu, 46 ülkeden 392 katılımcının yer aldığı Terra Madre’de pek çok yöreden ürünler sergilendi. Üreticiler, aracısız olarak ürünlerini dünyaya tanıttı.

Haberin Devamı

Terra Madre için Kars’tan İzmir’e geldiklerini dile getiren Boğatepe Köy Mandırası yetkilisi Hayati Mehmetoğlu, “Kars’ı İzmirlilerin ayağına getirdik. Kars Türkiye’de peynirin başkentidir. Biz bu fuara gelirken aslında biraz mesafeliydik. Ancak beklentimizin kat ve kat üstünde oldu” dedi. Anadolu’dan Armağan markasını kuran Anıl Öztürk, “Sesimizi duyuruyoruz. Terra Madre sayesinde gücümüz katlanacak” şeklinde konuştu. Karaburun Slow Food gönüllüsü Şadan Tütüncü de, “Terra Madre küçük üreticinin ürünlerini tüketiciyle doğrudan buluşturan, yerel ürünlerin korunmasını amaçlayan bir fuar. Amacına uygun, sosyolojik dayanışmayı da koruyan bir fuar oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yazarlar