Ege Tezgâh savaşı can aldı

Tezgâh savaşı can aldı

02.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in Çamdibi Semti’ndeki pazaryerinde, bir gün önce Naldöken Pazaryeri’nde açıkta tütün satışı nedeniyle tartışan iki aile arasında saat 07.30 sıralarında yeniden, “satış yeri” yüzünden kavga çıktı.

Tezgâh savaşı can aldı

Tabanca, bıçak ve demir çubukların kullanıldığı kavgada, Bitlisli Adnan Kılınç tabancayla vurularak hayatını kaybetti, kardeşi Burhan Kılınç ağır yaralandı. Olayın ardından kavganın diğer tarafı Diyarbakırlı N.A., V.A. ile V.A. yanlarına aldıkları eş ve çoçuklarıyla kaçarken polisle yaşanan kovalamaca sonunda yakalandı. Kamyonet tipi araçta bulunan 9’u çocuk 2’si kadın 16 kişi emniyete götürüldü. Araçta demir çubuklar da elegeçirildi.

Haberin Devamı

Seri katil operasyonunda 370 polise 1-5 maaş ödül
Bodrum’da garsonluk yaparken ailesinin yaşadığı İzmir’e gelen Hamdi Ayri (27), önce Balçova’da 25 Nisan’da bankacı Esra Yaşar’ı (27) öldürmüştü. Ayri bir sonraki gün de, bu kez yaklaşık 500 metre uzaklıktaki sokakta üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı (22), bir gün sonra da Konak’ta Azra takma isimli travesti Mustafa Has’ı (30) tabancayla vurmuştu. Vali Cahit Kıraç’ın talimatıyla Ayri’nin yakalanmasında ön planda yer alan özel ekibin yanı sıra operasyonda görev yapan 370 polisin isimleri belirlendi. Bu polislere, önümüzdeki günlerde törenle, Vali Kıraç tarafından takdirname belgeleri ve bir ila beş maaş arasında ikramiye verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

İZULAŞ şoförüne 3-15 yıl isteniyor
İzmir’de, Fuar’ın Cumhuriyet Kapısı yakınlarında geçen ay hastaneden çıkan Rahime Korkmaz ve babası Mehmet Kaya’ya, yolun karşısına geçerken çarpıp ölümüne neden olan İZULAŞ otobüs şoförü Hakan Türkseven (29) hakkında “Taksirle ölüme neden olmak”tan 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3-15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Türkseven’in, özel otomobiliyle, 2009’da alkollü olarak polis kontrolüne ikinci kez yakalandığı, ehliyetine iki yıl el konulduğu ortaya çıkmıştı. Türkseven’in, polise ehliyetinin yanında olmadığını belirtip nüfus cüzdanı üzerinden işlem yaptırdığı ve bu durumu İZULAŞ yetkililerden gizlediği ileri sürülmüştü.

“Sahteciler” sahte kimlik ile saklanmış
İzmir’in de aralarında bulunduğu beş ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 kişiden 46’sının sorgusu devam ediyor. Araç muayene, vize, kimlik, ehliyet ile kamu kurumlarında gerekli resmi belgelerin tümünün sahtesini yapan şebeke elemanlarından çoğunun, polis tarafından arandıkları için sahte kimliklerle saklanmayı başardıkları ortaya çıktı. Zanlıların yaklaşık 300 araç için sahte belge düzenlediği ortaya çıktı.

Patlayan TV evleri yaktıÖdemiş Atatürk Mahallesi’nde N.D.’nin evinde televizyon saat 04.00’te patladı. Çıkan yangın diğer katlara da sıçradı. Apartman sakinleri, Ayçe Düzpınar ve Ömriye Kocabıyık çatıya kaçarken vücutlarında alevler yüzünden yanıklar oluştu. Evlerde 15 bin liralık maddi hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

POLİSTE 24 SAAT
Otomobille kadını takip etti Bornova Gediz Caddesi’nde saat 20.30’da evine gitmekte olan G.Y. polise telefon edip, kendisini otomobille bir erkeğin takip ettiğini belirtti. Polis, zanlı H.K.’yi kısa sürede yakaladı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Otomobili yolda kundaklandı Karabağlar’da Aydın Mahallesi, 4332 Sokak’ta bıraktığı 35 AK 9763 plakalı aracını kontrol etmeye giden Nurcan Uğurel, kundaklanma sonucu çıkan yangında otomobilin bir kısmının yandığını gördü. Polis, olayı gerçekleştiren kişileri yakalama çalışmasına başladı.
Takside üç içimlik kokain İkiçeşmelik’te polisin sabaha karşı şüphe üzerine durdurduğu takside üç içimlik kokain ele geçirildi. Olay, Pazaryeri Mahallesi 816 Sokak’ta meydana geldi. Araçta kokainle yakalanan T.A. ve N.L. hakkında yasal işlem başlatıldı.
Tencereler için 700 lira aldı! Buca’da Kadriye Ergül’ün (80) evine gelen bir kişi, tencere-tabak satarak 700 lira dolandırdı. Kadriye Ergül, evine gelen kişinin tanınmış bir mağazadan geldiğini, elindeki ürünleri satmak istediğini söylediğini anlattı. Bu kişiye 700 lira verip ürünleri aldığını söyleyen yaşlı kadın dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu.