Ege ‘Thermal Welding’le bademcik ameliyatı

‘Thermal Welding’le bademcik ameliyatı

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Isı enerjisiyle bademciklerin alındığı en yeni yöntemle, operasyon sırasındaki kanamalar en aza indiriliyor. İyileşme süreci hızlanıyor.

‘Thermal Welding’le bademcik ameliyatı

Kronikleşmiş bademcik enfeksiyonunun potansiyel komplikasyonlarından dolayı önemsenmesi gerektiğini belirten Ekol Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı, “Komplikasyonlar arasında romatizmal ateş, kalp kapakçığı hastalıkları, böbrek hastalıkları, uyku bozuklukları ve uyku apnesi yar almaktadır” dedi. Bademciklerin alınmasında kullanılan en son yöntem olan Thermal Welding sistemiyle ağrı hissi ve kanamanın en aza indirildiğini belirten Doç. Dr. Çallı şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Isı enerjisi veriliyor

Bademcik ameliyatında kullanılan tüm tekniklerin ortak özelliğinin, ameliyat sonrası görülen ağrı ve kanama riskidir. Klasik bademcik ameliyatı genel anestezi altında, bademciklerin, kapsülüyle birlikte diseksiyon yöntemi ile çıkarılması şeklindedir. Bademcikler kan dolaşımı fazla olan dokulardır. Bu yüzden ameliyat sırasında ve sonrasında kanama ihtimali vardır. Thermal Welding’le bademcik ameliyatı klasik yönteme göre çok daha rahat uygulanabilmektedir.”

Hangi durumlarda müdahale gerekli?

l Tıkayıcı belirtiler (bademcikler büyüyerek solunum yolunu tıkayabilir)
l Uyku ile ilgili solunum problemleri (horlama, uyku apne sendromu)
l Bademcik apsesi
l Yılda ortalama 4-5 kez bademcik enfeksiyonu geçirme
l Romatizmal ateş
l Kalp kapakçık hastalığı
l Böbrek rahatsızlığı