Ege Ticaret köprüsü

Ticaret köprüsü

23.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çin İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu’yi ziyaret eden İTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener 2019’un Çin ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli bir yıl olacağını belirtti.

Ticaret köprüsü

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Çin İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu’yi ziyaret etti. Toplantıda, işbirliği fırsatları, vize işlemlerinin kolaylaştırılması ve 2019’da yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

İzmir’e vize ofisi

Yeni yılın Çin ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli bir yıl olacağını belirten Özgener, “Her türlü işbirliğine açığız” mesajını verdi. 2019’daki İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesinin Çin olacağını söyleyen Özgener, “İzmir Ticaret Odası olarak bize de büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. İZFAŞ ile bir köprü oluşturarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Şangay’da ikincisi düzenlenecek olan ithalat fuarına da etkili bir katılım yapacaklarını açıklayan Özgener, “İzmir’de bulunan diğer kurumlarla da görüşerek İzmir’i en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Özgener, Çin’de faaliyet gösterecek Çin Türk Ticaret Odası açılma projesi ile yakından ilgilendiklerini, bu sürecin bir parçası olmayı istediklerini kaydetti. Başkonsolos Liu de, Çin’in İEF partner ülkesi olması konusunda çok taraflı işbirliği yapıldığını ifade etti, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz sene Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi’nin İEF’ye katılarak hazırladığı rapor sonucunda, 2019 yılında fuara gelecek olan firmaların elektronik ve Çin’e özgü ürünlerin getirmesi konusunda karar alındı. Çin Türk Ticaret Odası kurulmasını her iki taraf için de bir bilgi ve danışma merkezi olarak köprü görevi görecektir.” Kızılgüneşler, Çin’e vize alınması sürecinin kolaylaştırılması için İzmir’de vize ofisi kurulması gerektiğini dile getirdi.