Ege Tire’de doğalgaz bayramı edildi

Tire’de doğalgaz bayramı edildi

09.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çevreci ve ekonomik enerjiyle Tire de buluştu. İlçe merkezine ilk gaz meşaleli törenle verildi, adeta bayram sevinci yaşandı

Tire’de doğalgaz bayramı edildi

İzmirgaz tarafından Tire’de yaklaşık 6 aydır sürdürülen çalışma mutlu sonla noktalandı. İzmir’in bu ilçesine de doğalgaz götürüldü. Kente gaz verilmesi nedeniyle akşam “meşaleli tören” gerçekleştirildi. Meydanda kurulan sembolik dev meşaleyi Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’le İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş birlikte ateşledi. Tireliler de ilgiyle izledi, artık doğalgaz kullanacak olmanın sevincini paylaştı.
Halil Tataş, ilçede 3 bin 850 haneye doğalgaz vermeye hazır olduklarını belirtti. Tire’de kısa sürede 641 aboneye ulaştıklarını, bu sayının her geçen gün hızla arttığını kaydeden Tataş, “İzmirgaz olarak buraya 1.5 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e verdiğimiz söz üzerine planladığımız sürenin çok önünde gidiyoruz. Cumhuriyet, Yeni, Kurtuluş, Ertuğrul ve İpekçiler mahallelerinde çalışmalarımızın sonuna geldik” dedi. Tayfur Çiçek de seçimlerden önceki sözleri teker teker yerine getirdiklerini söyledi, “Daha İzmir’in birçok semtinde yokken, Tireliler büyük bir nimet olan doğalgazı kullanmaya başladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaşarken ölümsüzleşecekler
İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ve eğitimci Hasan Tahsin Abakan’a vefa örneği... Karşıyaka Belediye Meclisi, şekere bağlı bacağında gelişen enfeksiyon nedeniyle halen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Maruflu’yla Abakan’ın adlarının ilçede bir sokağa ya da parka verilmesini kararlaştırdı. Oybirliğiyle alınan kararın ardından bir açıklama yapan Başkan Cevat Durak, Sancar Maruflu’nun eski bir meclis üyesi olduğunu hatırlattı, “Karşıyaka’nın bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan, hayatta ya da vefat etmiş eski meclis üyelerimizin isimlerini yaşatmaya yönelik bir çalışma başlatacağız. Karşıyaka’ya hizmet etmiş, belediye için katkı sağlamış arkadaşlarımızı unutmadığımızı herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Evde iş yapan kadın kültürü dayatılıyor’
Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi törenle açıldı. “Kadın-Erkek Eşitsizliği Sorununun Çözümünde Erkek Desteğinin Önemi” konulu panel de düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da katıldı. Tartan, Türkiye’nin en modern kadın merkezini oluşturduklarını söyledi, “Türkiye’de kadın merkezi denilince aklımıza, kapısında bir tabela olan ve günün belli saatlerinde insanların uğradığı yerler geliyordu. Biz merkezlerimizi kadınları sorunlarından arındıran bir noktaya taşıdık” dedi.
“Sevgi evleri” adını verdikleri çalışma kapsamında kadınların üretim yapmasını ve bunları pazarlayarak gelir elde etmesini sağladıklarını belirten Tartan, şöyle konuştu: “Evlerde çocuklarına yemek yapan, iş yapan kadın kültürü dayatılmaya çalışılıyor. Biz erkekler bir şekilde kendimizi eğitmeli ve kadının engellerini ortadan kaldırmalıyız. Kadının önünü açmak, Türkiye’nin önünü açmak, çağdaş bir geleceğe koşmak demektir."