Ege Tire Süt’ten indirimli mazot

Tire Süt’ten indirimli mazot

06.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tire Süt Kooperatifi, ortaklarına mazot indirimini litrede 50 kuruşa çıkardı Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Amacımız, üreticiyi korumak” dedi.

Tire Süt’ten indirimli mazot

2008 yılında kendi akaryakıt istasyonunu kurarak o günden bu yana indirimli mazot sağlayan Tire Süt Kooperatifi, indirimi litrede 50 kuruşa çıkardı. Üreticinin artan maliyetlerine destek olabilmek için indirim oranını artırmaya devam eden Tire Süt, aynı zamanda bölgede ürün fiyatlarını da üretici lehine dengede tutuyor. Kooperatif olarak küçük işletmelerin devamlılığının sağlanması için mücadele verdiklerini söyleyen Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük “Ana misyonumuz üreticiyi korumak, köylümüzü yerinde yaşatarak üretmesini sağlamak. Kooperatifimiz güçlendikçe ortaklarımızın lokmasını daha da büyütmeye çalışıyoruz. Kooperatif ortaklarına; ucuz makine hizmeti, ucuz mazot, yüksek destekleme primi gibi avantajları yaşatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Haksızlığa son’

Mahmut Eskiyörük, tarım ve hayvancılık sektöründe büyük kazanımlar sağlamanın yolunun ancak kooperatifçiliği gelişmesiyle sağlanacağının altını çizdi. Tarım ve hayvancılık alanında dünya markası haline gelmiş ülkelerin kooperatifçiliğe önemli bütçeler ayırdığını dile getiren Eskiyörük, ayırılacak kaynakların kısa sürede fazlasıyla geri dönüşünün olacağını belirtti, sözlerine şöyle devam etti:

“Kayıt dışılık önlenerek haksız rekabet ortadan kalkacak. Üretim kontrol altına alınarak gıda güvenliği sağlanacak. Üreticinin pazarlama sorunu giderilecek, planlama yapılarak istikrar sağlanacak. Üretim ve toplama maliyetleri düşecek, kaliteli üretimle gıda güvenliği sağlanacak. Kırsaldaki küçük aile işletmelerinin devamlılıkları sağlanarak köyden kente göç önlenecek. Yol haritamız, tekelleşme değil kooperatifleşme olmalıdır.”

Yazarlar