Ege Tiyatro aşkı beyaz perdede

Tiyatro aşkı beyaz perdede

01.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Tiyatro aşkı beyaz perdede

Ulamışlı köylülerin oynadığı tiyatro oyununu konu alan Berkay Taşkan’ın çektiği kısa film; Nijerya, Polonya ve İngiltere’deki uluslararası film festivallerinde gösteriliyor.

Haberin Devamı

İzmir’in Seferihisar içesinde köylülerin tiyatro macerasını konu alan kısa film, Nijerya, Polonya ve İngiltere’deki uluslararası film festivallerinde seçkiler arasına girdi. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Ulamış Mahallesi sakinleri, 2 yıl önce tiyatrocu ve yönetmen Vedat Murat Güzel’in cesaretlendirmesiyle sahneye çıktı. “Yaşamın İçinden” isimli oyunla sahne alan topluluk, ülke genelinde çeşitli tiyatro festivallerinde sahne aldı. Köylülerin tiyatro macerası, aynı köyde doğan ve oyuncular arasında yer alan 22 yaşındaki Berkay Taşkan tarafından filme uyarlandı. Akdeniz Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümünden mezun olduktan sonra köyüne dönen Taşkan’ın, oyuncuların günlük yaşamı, tiyatro hakkındaki duyguları, oyunlar için yaptıkları hazırlıklar ve aralarındaki diyaloglardan aldığı kayıtlarla yaptığı kısa film, uluslararası festival seçkileri arasına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Samimiyet bozulmadı

Küçüklüğünden beri en büyük hayalinin film çekmek olduğunu dile getiren Taşkan, “Samimiyeti bozmadan evrensele ulaşmak istedik. Bunu da başardık” dedi. Taşkan, Ulamış’taki köylüleri temsil eden Ayşe Teyze’nin samimiyetini herkesin kabullendiğini ve sevdiğini dile getirdi, “Bu film alt kültürdeki insanları buluşturuyor. Yeni festival sezonunda serüvenimiz başka yerlere de ulaşacak” diye konuştu. Oyunda rol alan 72 yaşındaki Ayşe Duruk da tiyatro başlayana kadar İzmir’den hiç ayrılmadığını, sonra turnelerle ülkenin dört bir yanına gittiğini ifade etti. - EFSUN ERBALABAN YILMAZ AA

Yazarlar