Ege ‘Togg, gençlere ilham verecek’

‘Togg, gençlere ilham verecek’

16.07.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Yeni makam aracı Togg ile deneme sürüşü yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Hotar, “Türk mühendislerinin neleri başarabileceğinin kanıtı” dedi.

‘Togg, gençlere ilham verecek’

İZMİR DHA - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’u düzenlenen törenle teslim aldı. Togg’un, İzmir’deki üniversiteler arasında ilk kez DEÜ’de makam aracı olarak kullanılacağını açıklayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ilk sürüşü de kendisi yaptı.

Haberin Devamı

35 DEU 09 plakalı, ‘Oltu Siyahı’ rengindeki T10x model Togg’un teslimi nedeniyle Alsancak’taki Rektörlük binası önünde tören düzenlenirken, Rektör Prof. Dr. Hotar, “Türkiye’nin güçlü yarınlarının temel taşlarından yerli ve milli aracımız Togg’u teslim almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milletinin, Türk mühendislerinin istendiğinde neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı, ülkemizin 60 yıllık rüyası Togg’un ülkemize kazandırılmasından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Togg, ülkemizin gurur projesi ve yeni nesiller için ilham kaynağı olarak Türkiye yollarında olacak” dedi.

Togg’un, yerli üretim ve istihdamı teşvik edeceğini, ihracat potansiyelinin de Türkiye’nin uluslararası ticaretteki gücünü artıracağını sözlerine ekleyen Hotar, “Üniversite olarak Togg teknolojilerinin geliştirilmesi noktasında her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Minnettarız’

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, İzmir Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Kadifekale Hava Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tanarslan, “Cumhuriyet tarihimizin en karanlık gecelerinden biri olan 15 Temmuz’u şehadetleriyle aydınlatan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Demokrasimiz uğruna hayatlarını ortaya koyan şehitlerimize minnettarız” dedi.