Ege Torbalı’da beton zammına itiraz

Torbalı’da beton zammına itiraz

03.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Beton üreticilerinin anlaşmalı olarak fahiş fiyat belirledikleri konusunda belgelere ulaştıkların belirten TTO Başkanı Olgun, “Rekabet Kurumu’na başvuracağız” dedi.

Torbalı’da beton zammına itiraz

İzmir’in en çok konut üreten ilçesi Torbalı’da, 2022 yılında 950 lira olan hazır beton fiyatının 1400 liraya çıkması, Torbalı Ticaret Odası’nı (TTO) harekete geçirdi. Artan şikâyetler üzerine İnşaat Meslek Komitesi ile bir araya gelen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “2022 yılı mart ayında 708 lira olan hazır beton fiyatının sadece 10 ayda 2 katı artarak 1500 lira civarına gelmesi kabul edilemez. Bu artış enflasyonun çok üzerinde. Bir önceki yıla göre yüzde 187 zam yapan hazır beton firmaları 2023’de bu oranı daha da yukarı çekmeye başladı. Hazır beton firmalarının birbirleriyle anlaşmalı çalışma yaptıklarına dair elimizde ciddi kanıtlar var. Kriz fırsatçılığı yapan karteller zamlarını geri almazsa Rekabet Kurumu’na başvuracağız. Daha önce ilçedeki müteahhitlere öncülük ederek çimento firmalarına boykot uyguladık ve 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle ağır cezalar aldılar. Yine kazanabileceğimizden emin olabilirler” dedi.

Haberin Devamı

Beş firmaya tepki

Gelecek hafta, sektörün önemli oyuncuları ile beton fiyatları gündemli bir toplantı yapacaklarını ifade eden Olgun, hazır beton üreten beş firmanın anlaşarak tek fiyat belirlediklerini ve birbirlerinin müşterilerine mal satmama yönünde karar aldıklarını iddia etti.