Ege ‘TOSBİ, 2018’de daha da büyüyecek’

‘TOSBİ, 2018’de daha da büyüyecek’

06.02.2018 - 00:34 | Son Güncellenme:

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), 2018 yılında da yeni yatırımlarla büyümesini sürdürecek.

‘TOSBİ, 2018’de daha da büyüyecek’

TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, 2017 yılını değerlendirdi, 2018 yılında yeni yatırımlarla büyümeyi planladıklarını kaydetti. Türkiye ekonomisinin her şeye rağmen geliştiğine dikkat çeken Gürler, “Özellikle 3. çeyrekte elde edilen yüzde 11.1’lik büyüme rakamı iş dünyasında olumlu bir hava yarattı. 2017’de gerek yüksek banka faizleri sebebiyle finansmana erişimin zorlaşması, gerek maliyetlerin yükselmesi, gerekse kur baskısı sanayicilere ciddi sıkıntılar yaşattı. Tüm bu zorluklara rağmen Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde de bu yıl oldukça iyi geçti. Yeni yatırımlarla bölgemizde üretim ve istihdam sayıları arttı” dedi.

Haberin Devamı

Özel kampanyalar

Parsel fiyatlarında yaptıkları düzenlemeyle yeni yatırımcılar için önemli bir fırsat yarattıklarını belirten Gürler, “TOSBİ, İzmir’in en gözde Organize Sanayi Bölgeleri arasında yer alıyor. Pek çok yatırımcının bölgemize yoğun ilgisi olduğu ve görüşmelerin sürdüğü bu dönemde, hem bu yatırımları hızlandırmak hem de yeni yatırımcıların maliyet yükünü azaltmak adına parsel fiyatlarımızda düzenlemeye gittik. Bu çerçevede 35 Euro olan metrekare fiyatını 28 Euro’ya düşürme kararı aldık. Kampanyamız 30 Mart 2018 tarihine kadar sürecek” diye konuştu.
2018’de ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yatırımlara imza atacaklarını vurgulayan TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Gürler, “Türkiye kazansın diye elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. TOSBİ büyümesini sürdürerek ülkemize kazandırmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.