Ege TOSBİ’de büyüme hızla devam ediyor

TOSBİ’de büyüme hızla devam ediyor

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başta gıda, otomotiv ve tütün olmak üzere farklı sektörlerden üretimin gerçekleştirildiği Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) döviz kurlarından etkilenmeden büyümesini sürdürüyor.

TOSBİ’de büyüme hızla devam ediyor

65 fabrikada üretimin devam ettiği bölgede yıl sonuna kadar fabrika sayısı 100’e ulaşacak. Bölgede faaliyet gösteren birçok firmada kapasite artışı yatırımında bulunurken, TOSBİ’de yatırım yapmak için birçok firmada görüşmelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ruslar, meyve cipsi üretecek

TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, “Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı Yem Sanayi A.Ş. bölgemizden 30 bin metrekare yer satın aldı. Balıkesir Yem Sanayi de bölgemizdeki fabrika inşaatını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Meyve cipsi üretecek olan Rus Firması DRYFF Haziran ayında fabrika inşaatına başlamayı planlıyor. Granitaş 35 bin metrakere alanda yeni bir tesis kuracak” diye konuştu. Peşin alımlarda metrekare fiyatlarının da 31.5 Euro olduğunu ve bunun yatırımcıya çok cazip geldiğinin altını çizen Gürler, bölgenin özellikle süt ve süt ürünlerinde en önemli markaların merkezi olduğunu söyledi.