Ege Toyota Corolla’da 5 yıldızlı güvenlik

Toyota Corolla’da 5 yıldızlı güvenlik

25.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yeni Nesil Toyota Corolla, Euro NCAP güvenlik testlerinden, en yüksek güvenlik derecesi olan 5 yıldızı aldı; “C segmentinde 5 yıldızını elde eden ilk Sedan” oldu

Toyota Corolla’da 5 yıldızlı güvenlik

Toyota, 10. Nesil Corolla ile Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı başardı. Yeni Corolla, Euro NCAP’ten 5 yıldız almaya hak kazanan altıncı Toyota modeli oldu. Avrupa’nın çarpışma güvenliği değerlendirme standardı programı olan Euro NCAP’de yetişkin ve çocuklar için önden ve yandan çarpışma testi ve yayalar için önden çarpma testi uygulanıyor.

Sınıfında en yüksek puan
Toyota, “Sürücü Güvenliği”nde Avensis, Yaris, Corolla Verso, Prius ve Auris modelleri ile bu başarıyı elde etmişti. 10. nesil Corolla, C segmentinde de bu sonuca ulaşan ilk sedan oldu. Yetişkin güvenliğinden aldığı toplam 34 puan ile de güvenlikte tüm C segmenti sınıfının liderleri arasında yer aldı.
Yeni Nesil Corolla, mükemmel pasif güvenlik sistemleri ile güçlü gövde yapısı üzerine inşa edildi. Yeni Corolla’larda, her hangi bir çarpışmada sürücünün bacaklarının ve gövde altı yaralanma riskini azaltan diz hava yastığını da içeren toplam 9 hava yastığı bulunuyor.
Özel olarak tasarlanmış kafalıkları bulunan ön koltuklar, ikinci nesil ‘Boyun Yaralanmalarının Azaltılması Sistemi’nde (Whiplash Injury Lessening WIL) önemli rol oynuyor.
Yeni Toyota Corolla yolcu güvenliğinde 5 üzerinden 5 yıldızı almayı başarmasının yanı sıra çocuklar ve yayalar için de sağladığı koruma ile güvenlik konusundaki göz alıcı yeteneğini gösterdi. Toyota’nın günümüzdeki tüm ana modellerinde olduğu gibi, Corolla’nın arka yan koltuklarında standart Isofix çocuk koltuğu bağlantıları bulunuyor. Çocuk ve yaya güvenliğinde Corolla, sınıf liderleri arasında bulunuyor.

Sürüş konforu da üst sınıf
Tüm pasif güvenlik sisteminin yanı sıra, Yeni Corolla, sürüş zevki ve kazaya sebep olma riskini düşüren aktif güvenlik özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Yeni geliştirilen ön ve arka süspansiyon ile üstün yol tutuş ve sürüş konforunu bir arada sunuyor.
Toyota Genel Müdürü İbrahim Orhon, Euro NCAP sonuçları için “Bu yeni güvenlik ödülü, Toyota’nın müşterisine sağladığı güvenlik garantisinin açık bir göstergesidir” dedi. Yeni Nesil Toyota Corolla, Şubat 2007 başında Türkiye pazarına sunulmuştu.

Haberin Devamı

Citroen, yenilenen modelleriyle geliyor

Citroen, otomobil tutkunlarına yeni modellerini sundu. 5 ve 7 kişilik Citroen C4 Picasso da yenilenen yüzüyle İstanbul Autoshow’da sergilenen modeller arasında yerini aldı.
Yeni marka imajı ve teknolojisi ile geliştirilen C4 Picasso ve C4 Grand Picasso’nun geniş görüş açısına sahip panoramik ön camı havadar bir iç alan sunarken, ön ve arka tarafta uygulanan yeni marka logosu ve ön tampondaki farların altına yerleştirilen LED ampulleri tasarımına farklılık getiriyor. Yenilenen C4 Picasso ve Grand C4 Picasso modelleri, dizel ve benzinli motor seçenekleri ile yılsonunda Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Kategorisinde en başarılı
Tasarımı ve teknolojisi daha da geliştirilen yenilenmiş C5, İstanbul Autoshow’da sergilenen bir diğer model. Kendi kategorisinde en başarılı modellerden olarak görülen Citreoen C5’in stili zarif dokunuşlarla daha da geliştirildi. C5’in karakterine dokunulmadan yapılan bu estetik değişikliklerle araç, yollarda hemen kendini gösteren ve daha çarpıcı bir kişilik kazandı.
Farların hemen altına yerleştirilen LED ampuller araca özgün bir form kazandırırken mekanik açıdan yapılan değişiklikler de fark yaratıyor. C5 serisi; dizel, benzinli, BVA, MCp ve düz vites seçenekleri ile sunuluyor.
Markanın “Creative Technologie” imzası ile tanımladığı yeni kimliğinin güçlü bir yansıması olan yeni Citroen C3 de iddialı modeller arasında.
2010’da satışa sunulan Yeni Citroen C3’te teknolojik açıdan birçok farklılık bulunuyor. Yeni C3, dış tasarımında teknolojisine vurgu yapan güçlü çizgilere, iç tasarımında kaliteli ön panel ve farklı krom detaylarıyla özel bir görünüme sahip.

Segmentinin farklı aracı
Yeni C3’ün farklılık gösteren Attraction, Confort ve Exclusive versiyonları bulunuyor.
Akılcı çizgileri ve yüksek donanım özellikleriyle segmentinin en farklı aracı olan C3 Picasso ise konsolun orta bölümüne yerleştirilen gösterge paneli ve yol bilgisayarı sayesinde sadece sürücü değil, tüm yolcular kabin içi bilgilerini görebiliyor.

Haberin Devamı

Paslanmayı engellemek elinizde

Araçların dış yüzeyleri boya ile bir nebze korunsa da açık duran metaller paslanma riski ile karşı karşıyadır. Kaput, bagaj, kapı içleri, yürüyen aksam gibi yerlerde karşınıza çıkabilecek paslanma sorunu rutubet, toz, toprak gibi etkenlerle baş göstermektedir.
Firmalar genellikle çevre kirlilikleri, çamur, atmosferik atıklar gibi sebeplerle oluşan paslanmaları garanti dışında tutmaktadır. Paslanmaya karşı yapabileceğiniz ilk müdahale aracınız yeniyken Pas Önleme Sistemlerini aracınıza uygulatmaktır. Aracın taban sacının yalıtımı sık sık kontrol edilmelidir, yalıtım kabarmışsa paslanma tehlikesi baş göstermiş demektir. Aracınızda paslanmalar olmaması için şunları yapın:
* Aracınızın su tahliye delik ve kanallarının açık olmasına dikkat edin.
* Aracınızın alt kısmını periyodik biçimde yıkatın.
* Aracınızı yıkadıktan sonra kapı altları, çamurluk içleri, çamurluk kenarları, bagaj olukları, motor bölümü, marşpiye profillerinin içleri, taşıyıcı sistem profil içleri ile kapı direkleri gibi hassas bölümleri iyice temizlendiğinden ve kuruduğundan emin olun.
* Aracınızın kaportasında paslanmaya yol açabilecek küçük vurukları, çizikleri dış etkenlere karşı korumasız hale getirecek pasta cila yerine rötuşlayarak giderin.

Yazarlar