Ege Trafiğe nefes aldıracak projede sona yaklaşıldı

Trafiğe nefes aldıracak projede sona yaklaşıldı

02.12.2017 - 03:48 | Son Güncellenme:

Denizli’de, Büyükşehir’in kentteki trafik sorununa çözüm amacıyla başlattığı kapsamında İzmir-Antalya karayolunda 838 metrelik 2 viyadük tamamlandı

Trafiğe nefes aldıracak projede sona yaklaşıldı

Denizli’de trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla başlatılan Üçgen Köprülü Kavşakları Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediliyor. İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan ve trafik akışının kesintisiz sağlanmasının planladığı Üçgen Köprülü Kavşakları Projesi’nde; İzmir-Antalya ve Antalya-İzmir viyadükleri tamamlandı. Güvenlik şeritlerinin yanında gidiş-dönüş olmak üzere 2’şer şeritli olan ve 17 ayaktan oluşan iki viyadük toplamda 838 metre uzunluğunda yapıldı. 2 bin 172 ton demirin kullanıldığı viyadükler ve temeline ise 16 bin 500 metreküp beton döküldü.

Haberin Devamı

Üçgen Köprülü Kavşakları’nın yağışlardan etkilenmemesi için de toplam 5 bin 600 metre yağmur suyu hattı döşendi.

‘Gece gündüz devam’

Projenin depreme karşı daha dayanıklı olması ve zeminin sağlamlaştırılması için viyadük temelinde 360 adet olmak üzere toplam 9.3 kilometre uzunluğunda kazık çakıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’ye ulaşımda çağ atlatacağını belirttiği Üçgen Köprülü Kavşakları, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Kavşağı, Üniversite Yaya Üst Geçidi ve Üçler Mevkisi’ndeki 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu düzenlemesi gibi birçok projesinin devam ettiğini söyledi. Zolan, “Halkımızın daha kaliteli ve güvenli ulaşım imkanına kavuşması için gece gündüz çalışıyoruz” ifadesini kullandı.