Ege Trende ıslak yolculuk

Trende ıslak yolculuk

04.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de kent içi ulaşıma konforlu ve hızlı bir çözüm olacağı söylenen İzmir Büyükşehir Belediyesi - TCDD ortaklığına ait İZBAN trenlerinde klimaların sefer sırasında kaçırdığı sular, yolcuları sırıl sıklam yapıyor...

Trende ıslak yolculuk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birlikte açılışını yaptığı Aliağa-Cumaovası banliyö hattında yaşanan olumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Yolculuk sırasında vagonun tavanından akan klima suyu, vatandaşların tepkisine neden olurken, kimisi ıslanmamak için başına poşet geçirdi kimisi ise ineceği durağı beklemeden terketti.

Sorun üzerine sorun yaşanıyor
Faaliyete girmesiyle kentin kuzey ve güneyi arasındaki 80 kilometrelik mesafede ulaşım ikmanı sunan İZBAN banliyö hattında zaman zaman yaşanan vagon yetersizliği, elektrik arızası gibi sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Geçen cuma günü, saat 19.00 sıralarında Aliağa yönüne ilerleyen vagonların birinin tavanından giderek şiddetini arttıran su akmaya başladı. Yolcular neye uğradığını şaşırken, taban suyla doldu. Islatacak düzeyde akan su nedeniyle yolculardan kimisi oturduğu yerden kalktı, kimisi ise ineceği durağa gelmeyi beklemeden inmeyi tercih etti. Kiminin de başına poşet geçirerek durumla alay ettiği olay, yolcular tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Trende ıslak yolculuk


‘Her an kaza yaşanabilir’

BİRLEŞİK Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Aliağa-Cumaovası arasında çalışan İZBAN banliyö işletmeciliğinde son 6 ay içinde kırmızı ışık ihlaliyle 7 defa kazanın eşiğinden dönüldüğüne ve makinistlerin yetersizliğine işaret ederek önlem alınmasını istedi. BTS Genel Sekreteri Nazım Karakurt tarafından yapılan açıklamada İZBAN’daki güvenlik kaygılarına dikkat çekildi. İzmir’de her gün yüzbinlerce kişinin kullandığı banliyölerde seyrüsefer güvenliği açısından ciddi sonuçlara neden olacak bu tabloyla ilgili İZBAN A.Ş. Yönetim Kurulu’nun da kendilerine açıklama yaptığını aktaran Karakurt, “hata yapıldığı, ancak ciddi bir tehlikenin söz konusu olmadığı” açıklamasının yapıldığını belirtti.