Ege TÜBİTAK’ta Ege farkı

TÜBİTAK’ta Ege farkı

03.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ndan ödülle döndü

TÜBİTAK’ta Ege farkı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’na damga vurdu. TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde sağlık kategorisinde birincilik ödülünü EÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Çağıl Kalender, ‘Alzheimer Tedavisinde Modifiye Myricetin İlacı’ adlı projesiyle kazandı. 3. sınıf öğrencileri Mustafa Karataş ve Feyza Sakın ise ‘Organ Naklinde Organın Vücut Dışındaki Yaşam Süresinin Arttırılması’ başlıklı projeleriyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

İstanbul’da yarışacak

EÜ Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen kahvaltıda öğrencileri kutlayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilim üreten ve bilgiyi ürüne dönüştürebilen bir nesil olacağınıza yönelik inancım tam” dedi. Çağıl Kaleder’in projesi, eylül ayında İstanbul’da Teknofest kapsamında düzenlenecek olan TÜBİTAK Lisans Öğrencileri Proje Yarışması Ulusal Sergisi’ne katılacak. Mustafa Karataş ve Feyza Sakın’ın projesi ise organ naklinde organın vücut dışındaki yaşam süresinin artırılması için akıllı polimer teknolojisi geliştirmeyi hedefliyor.

Burs müjdesi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversiteli genç araştırmacılara burs verileceğini açıkladı. Rektör Budak, “Tezli yüksek lisans öğrencilerine 2 bin 50 lira, doktora öğrencilerine 2 bin 750, doktora sonrası araştırmacılarımıza ise 3 bin 500 lira destek verilecek. Yurtdışında katılacakları etkinliklere ise 5 bin liraya kadar destek sağlanacak” dedi.