Ege Tükürük bezi tümöründen İzmir’de kurtuldu

Tükürük bezi tümöründen İzmir’de kurtuldu

02.12.2017 - 03:26 | Son Güncellenme:

Doç. Dr. Çağlar Çallı ve ekibinin operasyonuyla 65 yaşındaki Emin Bekik’ten dev tükürük bezi tümörü alındı. Bekik, “Sağlığıma kavuştum, mutluyum” dedi. Doç. Dr. Çallı, erken tanının önemine dikkat çekti

Tükürük bezi tümöründen İzmir’de kurtuldu

Antalya Kaş’ta yaşayan Emin Bekik (65), 10 yıldır var olan 20x18 cm boyutundaki dev parotis (tükürük bezi) tümöründen Ekol Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı ve ekibi tarafından yapılan operasyonla kurtularak sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Çallı, “Uzun ama başarılı bir operasyon sonrasında hastamızın tüm yüz sinirlerini koruyarak tümörünü aldık. Bu tümörler bir çok insanda görülebilir. Genetik ve bünyesel faktörlerin etkisi altındadır. Tümörlerin çoğu iyi huyludur, ancak bulunduğu yerde sıkıntılara yol açabilir” dedi.

‘Gecikmeden başvurun’

Tümörün büyüklüğünün oluşturduğu cerrahi riskler dolayısıyla bir türlü ameliyat olmaya cesaret edemediğini belirten Emin Bekik, “Rahatsızlığım hem sağlığımı hem de sosyal hayatımı giderek daha da olumsuz etkiliyordu. Basından da Doç. Dr. Çağlar Çallı hocamı daha önce takip ediyordum. Kendisinin daha önceden de bu tür ameliyatlar yaptığını öğrendim. İzmir’e gelerek muayene olmaya karar verdim. Kendisi beni ikna etti ve büyük bir güven verdi. Şu anda gayet sağlıklıyım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uzun ama başarılı bir operasyon sonrasında hastanın tüm yüz sinirlerini koruyarak tümörü aldıklarını vurgulayan Doç. Dr. Çağlar Çallı, şu vurguları yaptı: “Bu tümörler bir çok insanda görülebilir. Çoğu iyi huyludur. Ancak bulunduğu yerde sıkıntılara yol açabilir. Bazen kötü huylu da çıkabilir. O zaman ameliyatın yapısı ve şekli değişir. Erken tanı ve tedavi, hastaya ve hekime büyük kolaylık sağlar.”