Ege ‘Tüm yatırımlarımız özkaynaklarımızla’

‘Tüm yatırımlarımız özkaynaklarımızla’

30.09.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Bornova’da Başkan Mustafa İduğ, tüm projelerin banka kredisi kullanılmadan hayata geçirildiğini söyledi, “2022 yılına borçsuz giren bir belediye olacağız” diye konuştu

‘Tüm yatırımlarımız  özkaynaklarımızla’

ONUR ÇAKIR  - Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek asfalt plent tesisini ve diğer projelerini gazeteci Onur Çakır’la gezdi. Başkan İduğ, tesisin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON ile koordineli olarak çalışacağını vurgulayarak, “Bornova Belediyesi Türkiye’deki 47 ilden büyük bir belediye, 500 bin nüfusu var ama 1 milyon insanın yaşadığı bir yer. Ara sokakları 1100 kilometre uzunluğunda olan bir ilçe. Artık buranın yönetilmesi için hıza ihtiyaç var. Vatandaş hizmet bekliyor” dedi. Tesisin ürettiği asfaltın fazlasının satılabileceğini aktaran Başkan İduğ, “Saatte 160 ton üreten bir asfalt tesisi kuruyoruz. 3 yılda 300 bin ton asfalta ihtiyacımız var. Bunun üzerindeki üretimi ihtiyacı olan ilçelere ya da yerlere satabiliriz. Kaynağı kendi içinde bir projedir” diye konuştu. Diğer ilçe belediyelerin de malzemelerini getirerek tesiste asfalt üretebileceğini dile getiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Ben fırını kurdum, hamuru getiren pişirebilir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Asfalt üretim tesisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e rağmen kuruyor” iddialarını da değerlendiren İduğ, “Biz böyle şeylerin içine girmeyiz. Tunç Başkan da ben de hizmet odaklı insanlarız” dedi.

‘Rekabetçi belediyeyiz’

Projelerin büyük çoğunluğunun 2021 yılı sonunda tamamlanmış olacağını söyleyen Başkan Mustafa İduğ, “Kongre merkezi, havuz, benzin istasyonu, veterinerlik, asfalt üretim tesisi, beton şantiyesi, beton mikseri gibi konular 2019 yılında biz geldiğimizde hedef olarak koyduğumuz, söz verdiğimiz yatırımlar. Bunların hepsini 2021 sonunda tamamlamış olacağız. Tamamlanmayanlar da 2022’nin içinde bitmiş olacak” dedi. 

Mali yönetimin önemine vurgu yapan İduğ, “Bunları yaparken bence en önemli konulardan biri bütçe yönetimi, Bornova Belediyesi’nin şu anda tüm yaptığı yatırımları özkaynağıyla yaptığını ifade etmek isterim. Banka kredi borcu yoktur, kredi kullanmaz. 2022 yılında da borçsuz geçen bir Bornova Belediyesi olacak. Gelir gider dengesini doğru ayarlayan bir yapı içindeyiz. Rekabetçi bir belediyeyiz. Doğru fiyatla satın alıyoruz, doğru zamanda ödüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Geleceğin bilim insanları’

Bornova Belediyesi, 11 Ekim tarihinde başlayacak olan 6 haftalık atölyeler aracılığıyla ilçedeki çocukları bilimle tanıştıracak. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan bilim etkinliklerine başvurular 6 Ekim Çarşamba günü sona erecek. Başvurular merkeze şahsen ya da mtbm.bornova.bel.tr adresinde yer alan elektronik form aracılığıyla yapılabiliyor. Başkan Dr. Mustafa İduğ, “Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde eğitime yönelik yatırım ve çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.