Ege ‘Turizme ilaç olacak’

‘Turizme ilaç olacak’

28.04.2017 - 04:07 | Son Güncellenme:

Midilli’ye feribotla 35 dakikada ulaşılacağını vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Başlayan turlar Midilli ve Dikili arasında dayanışma ve turizm daha çok artıracak” dedi

‘Turizme ilaç olacak’

İzmir’in Dikili ilçesinden Yunanistan’ın Midilli adasına feribot seferleri 5 yıl sonra tekrar başladı. Midilli’ye giden Türk heyeti Midilli Valiliğini ziyaret etti. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un girişimleri, Bergama Ticaret Odası ile Bergama Belediyesi’nin de desteğiyle 25 Nisan’da başlayan ilk turlar sezon boyunca 10 bine yakın turistin Dikili’ye gelmesini hedefliyor. Dikili’den kalkan ilk feribotla Midilli’ye giden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönen, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ülper ve iş adamları Dikili Valiliğini ziyaret etti. 5 yılın ardından seferlerin başlamasıyla Dikili ve Midilli halkının kaynaşacağını belirten Kuzey Ege Bölge Valiliği Genel Sekreteri Yorgos Kambouris, “Turların yeniden başlamasıyla Türk- Yunan ilişkileri güçlenecek ve iki ülkenin de turizmine büyük katkı sağlanacak” dedi.

Haberin Devamı

10 bin kişi bekleniyor

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’da turlarla turizmde büyük canlılık olacağını belirterek, “ Midilli ve Dikili arasında dayanışma ve turizm artacak. Sezon boyunca 10 bine yakın turistin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu. Türk ve Midilli heyetleri arasında yapılan ziyaretler sonrası, Midilli, Dikili ve Bergama ilçelerinde barış ve kardeşliği heykellerin dikilmesine karar verildi. Bergama Belediyesi de Midilli meydanında stant açtı, broşürler dağıttı, ilçenin turistlik ve tarihi yerleri hakkında Midillilere bilgiler verdi. Midilli’nin Sappho Meydanın’da konser veren Bergama Kent Orkestrası Türk şarkıları seslendirdi.

Çok yönlü ortaklık

İZMİR’in Bergama ve Dikili ilçeleri ile Midilli arasında turizm ticaret ortaklığı kurulduğunu söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bundan sonra katılacakları yurtdışı turizm fuarlarında ‘Bir Destinasyon İki Ülke’ sloganını kullanacaklarını belirtti. Proje kapsamında her salı, Dikili ile Midilli limanları arasında karşılıklı deniz seferleri başlatılacağını ve İzmir’in ilk UNESCO Dünya Mirası Bergama’ya turistlerin daha kolay ulaşacağını belirten Gönenç. “Gelen turistler Bergama ve Dikili’de alışveriş yapabilme olanağı bulabilecekler. Çok yönlü turizm ortaklığı başlattık” dedi. Adalar Valiliği Genel Sekreteri Georgios Kampouris, Vali Yardımcısı Gomou Protogeraki Kalliopi, Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangalos I.Myrsinias, Lesvos Turizm ve Acenteler Birliği Başkanı Panagiotis Chatzikyriakos ile görüşmeler yapıldı.