Ege TURİZMİ BİTİRDİLER

TURİZMİ BİTİRDİLER

08.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Yeni sezon sıkıntılı başlıyor. Fahiş ecrimisil fiyatları işletmecilere otellerini, yazlıkçılara evlerini sattırıyor. Bakanların vaatlerini yerine getirmemesi tepki çekiyor

TURİZMİ BİTİRDİLER

Start Çeşme’den
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 15 Nisan’da turizm sezonunun açılışını Çeşme’den yapacak. Ancak turizmciler, ecrimisil fiyatları nedeniyle zor günler yaşıyor. Diğer turizm beldelerinden 10 kat fazla kullanım bedeli ödeyen Çeşmeliler, sözlerini tutmayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AKP Milletvekilleri Yemişçi ve Hotar’a tepki gösteriyor.

Unakıtan çözemedi
UNAKITAN, İzmir’de katıldığı bir toplantıda, “Çeşme sadece İzmir için değil, Türkiye için çok  önemli turizm merkezi. İzmir milletvekillerimiz Nükhet Hotar Göksel ve Tuğrul Yemişçi’ye çözüm için söz verdim. Bürokratlarıma konuyu inceletiyorum” demişti. Bunra rağmen çözüm konusunda bugüne kadar adım atılamadı. 




“Çeşme’nin yıldızını söndürmek istiyorlar”
ÇEŞME Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Hazine’nin şimdi de turistik tesislerdeki pergoleleri yıkmak için dava açtığını hatırlattı, şöyle dedi: “Çeşme parlayan bir yıldız ama onu söndürmeye çalışıyorlar. Oteller çalışamıyor. Yazlıkçılar evlerini satmayı düşünüyor. Dalyan’ı, Ayayorgi’yi bitirdiler. Turizmi öldürmek istiyorlar.”

Birlik Başkanı Öncel: Bu bize ceza gibi
ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de şöyle konuştu: “Moralimiz çok bozuk. Çeşme’nin Antalya’dan çok farkı var. Antalya sekiz ay turizmi yaşayan bir ilimiz. Bizim ise iki ayla sınırlı. Maliye Bakanı söz verdi, Başbakan mektup yolladı. İzmir milletvekillerimize defalarca konuyu aktardık. Hiçbir sonuç çıkmadı, bazıları yanıt bile vermedi. Cezalandırılıyor muyuz?”