Ege Turizmin 2010 rotası İzmir’de çizilecek

Turizmin 2010 rotası İzmir’de çizilecek

11.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

3’üncü Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı, Kültürpark Fuar Alanı’nda açıldı. 17 ülkeden 430 katılımcı, 13 ülkeden de satın alma heyeti konuk oldu

Turizmin 2010 rotası İzmir’de çizilecek

İZFAŞ, Hanover Messe International ve TÜRSAB işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı”, Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı’nda törenle açıldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Turizm Bakanı Ersan Saner, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Saraybosna Kantonu Başkanı Denis Zvizdic, Rusya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Sergei Spilko, ABD Seyahat Acenteleri Birliği Komite Başkanı Elizabeth Culkin, Denizli, Afyon, Amasya, Isparta, Manisa, Muğla, Osmaniye valileri, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un da aralarında yer aldığı kalabalık davetli topluluğu katıldı.
Organizasyonun onur konukları Denizli ve Bosna-Hersek olurken, yaklaşık 140 uluslararası turizmci de özel konuk statüsüyle geldi. Turizmcilerin 2010 rotasını çizen organizasyona, 17 ülkeden 430 katılımcı, 13 ülkeden de satın alma heyeti konuk oldu.
Bakan Günay, Türkiye’nin gelişmiş 10 turizm ülkesi içinde kriz yılı olan 2009’u artıyla kapatan tek ülke olduğunu söyledi. Günay, “çocuğunun büyümesine tanıklık eden bir aile büyüğü gibi fuarın yıldan yıla gelişmesine sevindiğini ve heyecan duyduğunu” belirterek, şunları kaydetti:

Potansiyeli harekete geçireceğiz
“İzmir potansiyeline rağmen yeteri kadar turist çekemiyor. Nüfusunun ancak dörtte biri kadar ziyaretçi ağırlayabiliyor. Tüm Doğu Akdeniz’in dikkatini buraya çekmeye çalışacağız. İzmir’de turizm odaklı çekim merkezi oluşturma konusunda planlama çalışmaları devam ediyor. Yeşili tahrip etmeden, yeni betonlaşmalara yol açmadan kentin bozulmuş siluetini daha da kötüye taşımayan bir planlama yapılacak.
İzmir’de ayrıca Ege Uygarlıkları Müzesi kurmayı planlıyoruz. Bunu 2010 yılı programına almayı hedefliyoruz. Araziyle ilgili önerileri alarak bir kez daha yerinde göreceğiz. Bu konuda nihai kararımızı 2010 başında verip proje hazırlıklarını başlatmaya çalışacağız.” Fuar, pazar günü sona erecek.

Yazarlar