Ege ‘Turizmin amiral gemisi Kuşadası’

‘Turizmin amiral gemisi Kuşadası’

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “Erişilebilir Kent uygulamasıyla, Kuşadası’nda yeni bir başlangıç yapacağız” dedi.

‘Turizmin amiral gemisi Kuşadası’

Kuşadası’ndaki Turizm Haftası kutlamaları, Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, turizmciler ve Kuşadalılar katıldı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “42. Turizm Haftası ‘Tam zamanı’ sloganı ile başlıyor. Turizmin amiral gemisi olan Kuşadası bu yıl daha da güçlenecek. Tüm eksiklerimizi birlikte gidereceğiz. ‘Accessible City’ yani ‘Erişelebilir Kent’ uygulaması ile de Kuşadası’nda yeni bir başlangıç yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Turizm ili’ kavramı

Belediye Başkanı Özer Kayalı da ‘turizm ili’ kavramının tartışılması gerektiğini söyledi. Kayalı, “Turizm kentlerindeki otorite ve yönetim anlayışını hükümetin gündemine aldırmamız gerekiyor. Nüfusumuz 109 bin, reel nüfus 150 bin civarı, ortalama ise 600 bin nüfus var. Bayramlarda 1 milyona ulaşıyor. Ama hizmetler yerleşik nüfusa göre yapılıyor” dedi. -LATİF SANSÜR DHA