Ege Türk futbolunu Türk gençleri ayağa kaldırır

Türk futbolunu Türk gençleri ayağa kaldırır

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yerli futbolcu fabrikası olarak adlandırılan ve kurduğu sistem sayesinde Türk futboluna oyuncu kazandırarak bu konuda tek olan Altınordu’da, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Türk futbolunun ancak Türk gençleriyle kurtulabileceğini belirtti.

Türk futbolunu Türk gençleri ayağa kaldırır

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan kırmızı lacivertlilerin Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, önemli açıklamalar yaptı. Eroğlu, “Yarışma halinde olmamıza rağmen bizim yetiştirici kimliğimiz hala devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Hedef Süper Lig’

Hedeflerinin Süper Lig’e çıkmak olduğunu söyleyen ve bu yüzden transfer çalışmalarına da devam ettiklerini belirten Eroğlu, “Yaşadığımız talihsizlikler ve sakatlıklar puan kayıplarına sebep oldu. Bu sene yeni planlamayla Süper Lig’i yakalamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘Yabancı oyuncuya yer yok’

Kaliteli yabancı oyuncuların, Türk futbolculara da katkı sağladıklarını belirten Hüseyin Eroğlu, yine de kendilerinin yabancı oyuncu oynatmayacaklarını belirtti. Teknik adam, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Biz bu toprakların çocuklarıyla Türk oyuncularla oynamaya çalışıyoruz. Yabancı oyuncu oynatmayacağız. Bu kadar çok Türk genci var ülkemizde. Bu çocuklara istenilen olanaklar sağlandığında neden başarı gelmesin? Baktığınızda birkaç Türk oyuncu Avrupa’ya transfer oluyor. İşte bizim Çağlar ve Cengiz, Zeki yeni transfer oldu. Enes var, demek ki olabiliyormuş.” Türk futbolunun ancak Türk gençleriyle kurtulabileceğini kaydeden Eroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk futbolunun kurtuluşu Türk gençleriyle olacaktır. A Milli Takım açıklandığında bazen üzülüyoruz tabii. Bir bakıyorsunuz Avrupa kökenli birçok futbolcu var. Baktığınızda bizim Altınordu Kulübü’nden A Milli Takım forması giyen Çağlar ve Cengiz var. Belki yarın öbür gün bu sayı 6-7 olacak ve daha da artacak. Ama bence Türkiye’deki birçok kulübün Altınordu modelini uygulaması gerekiyor. 10 tane takım bu modeli uygulasa zaten Türk futbolu önemli bir aşamaya gelir.”

Haberin Devamı

'Herkes tökezlememizi bekliyor'

Kendilerini sevenin de sevmeyenin de olduğunu söyleyen Eroğlu, “Biz ülkemiz adına bunları yaparken ve vitrinde olduğumuz için bizi takip ediyorlar. Acaba başarılı olacaklar mı? Olmayacaklar mı? Acaba tökezleyecekler mi? diye bekliyorlar. Biz Türk insanı olarak birileri yukarılara çıktığı zaman başarısız olmasını bekliyoruz, ya da biz bunu nasıl tökezletiriz derdine düşüyor. Bizde destek vermek yoktur. Bizi seven de var, sevmeyen de. İnşallah başarılı olurlar diyen de var. Bu iş yabancısız olmaz diyenler de var. Ama tüm bunlara rağmen, dış dünyaya kulağımızı kapatıp, işimize bakıyoruz ve en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.