Ege Türk-İş'ten eleştiri

Türk-İş'ten eleştiri

14.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk-İş'ten eleştiri

Türk-İşten eleştiri






CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel'in Genel Başkanı Deniz Baykal'a yaptığı çıkış samimi bulunmadı. Ancak Parti Meclisi Üyesi Semra Aksakal ve bazı kurultay delegeleri tam destek verdi.
28 Mart seçimlerinin ardından karışan CHP'de İzmir İl Başkanı Yüksel'in Genel Başkanı Baykal'ın başarısız olduğunu söyleyip, sert bir şekilde eleştirmesinin yankıları sürüyor.
Eski il başkanı Selçuk Ayhan, açıklamalarını samimi bulmadığını söylediği Yüksel'in İzmir'de Deniz Baykal gibi davrandığını ileri sürdü.

Yanlışı kendisi yaptı
Ayhan şunları söyledi:
"Kongrede Baykal'ın Bornova'ya bin 500 üye gönderdiğini, içlerinde oto hırsızı bile olduğunu söylüyor. Yüksel, asıl kendi hazırladığı kurutlay delege listesine baksın. Kendisi de her ilçede destekçilerinden oluşan bir yapı kurdu. Kongre öncesi destekçilerini üye yaptı. Yakın çevresini, eşini, dostunu il genel meclis üyesi adayları arasına soktu. 3 Kasım 2002 seçim sonuçlarını başarı olarak görürken, parti aynı oyu almış olmasına rağmen bu seçimin sonucunu başarısız bulduğunu açıklıyor. Ne değişti? Çünkü 3 Kasım seçimleri sonrası aday olma beklentisi vardı, aday gösterilmeyince kendisi ile çelişerek seçimin başarısız olduğunu söylüyor. 1.5 yıl öncesinin özeleştirisini yapması lazım. İzmir'de en büyük yanlışı başta kendisi yaptı."
Eski İl Başkanı Kemal Karataş ise Yüksel'in tüzüğün demokratik olmayan kurallarını yeni hatırladığını dile getirerek, "Tüzük değişikliğinin gerçekleştirilmesi için kurultay delegeleri ile toplantı üzerine toplantı yaptı. Yüksel, Baykal padişahlığının mimarlarından biridir. İzmir'i istediği gibi dizayn etme konusunda kendisine destek verilmediği için bugün bu çıkışı yapıyor" dedi.
Eski CHP Konak İlçe Başkanı Ali Yılmaz de, Yüksel'i suçlayarak, "Sayın Yüksel kendisini anlatıyor. Yandaşlarının ve kurultaya taşıdığı insanların sabıkalarına baksın. Milletvekili izleme bürosundaki yaptığı sahte üyelerin bilançolarını açıklasın. Sayın Yüksel, tarihe de ayıplı il başkanı olarak geçecektir. Yaptıkları tamamen timsahın gözyaşlarıdır" dedi.

Ulusal Hareket arkasında
Muhalefeti de parçalı hareket eden partide "Ulusal Hareket"in İzmir Sözcüsü, Kurultay Delegesi Orhan Ayber, Yüksel'in çıkışına destek verdiklerini belirterek, tüzük değişikliğine verdikleri desteğin pişmanlığı içinde olduklarını ifade etti. Ayber, "Bunu seçim öncesi Baykal'ın moralini yükseltmek için yapmıştık. Ancak bugün gelinen noktada hata yaptığımızı anladık" dedi.
Parti Meclisi Üyesi Semra Aksakal da Yüksel'e destek verdiklerini vurguladı. Aksakal, olağanüstü kurultay konusunda çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, "Bu çalışmaları ideolojik yapıda götürüyoruz. Bir lider belirlemedik. Ancak baktık olmayacak. Önce lider belirleyip, onun etrafında da biraraya gelebiliriz. Bu liderin Kemal Derviş olmayacağı kesin" diye konuştu.

Türk - İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, CHP'nin İzmir'de aldığı başarının bir - iki kişiye maledilmemesi gerektiğini savundu.
Kundakçı, "Bu başarıda başta sendikalar olmak üzere bütün sivil toplum örgütleri var. CHP, gerçek anlamda köklerine dönmelidir. Söylem ve eylem birliği yapmalıdır. Burada CHP'nin veya sosyal demokrasinin gerçek anlamda misyonunu yerine getirmesi lazım. İşsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu önleyici çareler üretmelidir. Emek yoğun yatırımların takipçisi olmalıdır. Başta Sayın Baykal ve ekibi bunu anlamlı, yapılan eleştirileri bir sıhhat alamati olarak görmeli. Geçen Kurultay'da alınan anti demokratik kararlardan geri dönülmeli. parti içi demokrasi işletilmeli. Sosyal demokrat yapı yaşama geçirilmeli" diye konuştu.



EGE


Kapatın artık
CHP'de işler karışık
24Saatege
Anahtarları kaya
Yüksel: Sürgün ettim tanındım
Göksel: AKP İzmir'de başarılı
Üç büyük emek örgütü meydanda
3 kasaba girdiler bir ton et çaldılar
Ösen'in tutkusu yatırım yapmak
İnsanlık onlarda kalacak
Eğitim çalışmaları başladı
İbretlik sergi
Çantasını kurtardı kapkaççıyı unuttu
Gaspçılar cezaevini boyladı
Kafesteki güvercinleri bile alıp götürdüler
Norveçli turistin odasını talan ettiler
Altınları vermeyince kolundan bıçaklandı
5 milyon için 8 yıl 6 ay hapis yatacaklar
Takıldım Sana
İZMİR REHBERİ