Ege Türkçe’de başarı teknolojiyle geldi

Türkçe’de başarı teknolojiyle geldi

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükçiğli Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri, dijital ortamda sözcüklerin doğru yazımını gösteren ‘Doğru Yazım Doğru İletişim’ isimli öğretim materyali geliştirdi.

Türkçe’de başarı  teknolojiyle geldi

İzmir Büyükçiğli Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri, dijital ortamda sözcüklerin doğru yazımını gösteren ‘Doğru Yazım Doğru İletişim’ isimli öğretim materyali geliştirdi. Akıllı tahta, telefon, tablet ve bilgisayarlarda kullanılabilen interaktif uygulama, öğrencilerin TDK yazım kılavuzuna göre sözcükleri doğru yazmaları ve telaffuz etmelerini amaçlıyor. 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’nde, öğretim yöntem ve teknikleri kategorisinde Ege Bölge ödülüne layık görülen proje sayesinde, Türk Dili ve Edebiyatı dersinde öğrencilerin başarı oranları yüzde 40’tan yüzde 70’e yükseldi.
Uygulamanın yazılımını hazırlayan 11’inci sınıf öğrencisi Hasan Meriç Yeşildağ, “Yaklaşık beş aylık bir sürede bu uygulamayı geliştirdik. Sınavlar ve ezberler bizler için sıkıcı oluyordu, bunun yerine daha eğlenceli bir yöntem bulmak istedik” diye konuştu.