Ege TÜRKİYE’NİN?YILDIZLARI Dokuz Eylül’de buluştu

TÜRKİYE’NİN?YILDIZLARI Dokuz Eylül’de buluştu

11.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi, ‘Türkiye’nin Gururu: Kariyer Öncüleri’ etkinliğinde, kendi alanında öncülük etmiş sahne ve sinema yıldızlarını bir araya getirdi, ödül verdi

TÜRKİYE’NİNYILDIZLARI Dokuz Eylül’de buluştu

Dokuz Eylül Üniversitesi, kariyer öncüleri etkinliğine sahne oldu. Alanında öncü isimler için düzenlenen ödül törenine; Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit, Manga, Nedret Güvenç, Burcu Güneş, Ayla Algan, Engin Çağlar, Safa Önal, Özge Özberk ve Bennu Yıldırımlar katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği törende, sanatçılar verdikleri mesajlarla gönülleri fethetti. Sahneye “Türkiye’nin Kahramanı“ olarak davet edilen Cüneyt Arkın ödül aldıktan sonra anılarını anlattı, büyük alkış aldı.

Öncü filmler çekti

Sinema alanında “Türkiye’nin Gururu” ödülü alan Hülya Koçyiğit ise, yıllarca topluma ayna olacak filmler çekmek için çabaladığını ifade ederek, ödülün bu çabanın bir karşılığı olduğunu sözlerine ekledi. Geçen sene yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nda ikincilik kazanan Manga grubu, şarkısını Dokuz Eylül Üniversitesi için söyledi. Daha sonra da Burcu Güneş sahne aldı. Sanatçıların ödüllerini DEÜ?Rektörü Prof. Mehmet Füzün takdim etti.

Hem spor yaptılar hem de eğlendiler

Cihat Kora Anadolu Lisesi 1. Kültür Ve Spor Şenlikleri 3-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediyesi’nin de sponsor olduğu şenlik haftası dolu dolu geçti. Özel üniversitelerin tanıtım standı açtığı şenliğe, diğer liselerden öğrenciler de konuk olup gösteriler yaptı. Okullararası ilişkilerin güçlendiği şenlik kapsamında yapılan etkinliklerde Hafıza güçlendirme eğitimi, karaoke, Şair Veysel Çolak ile söyleşi, futbol yarışması, doğaçlama tiyatro, THM dinletisi, kafes futbol yarışması, resim ve fotoğraf sergisi, dans gösterileri yer aldı.