Ege Türkiye renklerini üç bin kişi alkışladı

Türkiye renklerini üç bin kişi alkışladı

29.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi’nin Halk Oyunları Şenliği Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda üç bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 312 dansçı, 15 yörenin oyunlarını sergiledi

Türkiye renklerini üç bin kişi alkışladı

Konak Belediyesi’nin halk oyunları kurslarına katılan gençler, yıl boyunca öğrendiklerini, Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nun koltuklarını dolduran 3 bin kişi önünde sergilediler, ayakta alkışlandılar ve başarıları nedeniyle gururlandılar. Gece boyunca 15 ekip sahne aldı, küçükler, büyükler ve masterlar olmak üzere üç grupta hünerlerini sergileyen 312 dansçı, izleyenlere coşkulu anlar yaşattır. Öğrencilerin Bitlis, Burdur, Bilecik, Üsküp, Karadeniz, Kafkas gibi 11 farklı yörenin halk oyunlarını sergiledikleri şenlikte, seyircilerden en fazla alkışı Zeybek aldı.

İzleyeciler de katıldı
Geleneksel, “Halk Oyunları Şenliği” adı altında bu yıl yedincisi düzenlenen etkinlikte, farklı kategorilerde Türkiye dereceleri alan Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları ekiplerinin sergiledikleri oyunlara izleyenler de eşlik etti ve renkli görüntüler yaşandı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, halk oyunları sayesinde Türkiye mozaiğinde hoş bir gezinti yaptıklarını ifade ederek, özellikle belediye olarak kazanılan ödüller sayesinde Konak’ın yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen gösterilerin vazgeçilmez ekibi haline geldiğini söyledi.