Ege Türkiye’nin en güvenli plajları

Türkiye’nin en güvenli plajları

23.05.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

TÜRÇEV tarafından verilen suyun kalitesi, deniz suyu temizliği, çevre eğitimi, can güvenliği gibi kriterlerin değerlendirildiği mavi bayraklı plajların sayısı artıyor

Türkiye’nin en güvenli plajları

Kuşadası ve Marmaris’te yüzme suyu kalitesi, deniz suyu temizliği, çevre eğitimi ve bilgilendirme, can güvenliği ve hizmetler gibi kriterler göz önünde bulundurularak kazanılan mavi bayraklara sahip plajlar misafirlerini bekliyor. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda, 25 plaj ve bir marina 2021 yılında da gerekli kriterleri yerine getirerek mavi bayraklarını korudu. Belediye Başkanı Ömer Günel, “Mavi bayraklarımızı korumak ve sayını arttırmak için turizmcilerimizle işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

25 yerde dalgalanacak

Sevgi Plajı, Kuştur Halk Plajı, Kadınlar Denizi Halk Plajı, Güvercinada Halk Plajı, Green Beach ve Secret Beach’in yanı sıra Grand Belish Hotel, Risus Aqua Beach Resort Hotel, Palm Wings Beach Resort, Flora Garden Ephesus, Kuştur Club, Fantasia Hotel De Luxe, Ladonia Hotels Adakule, Seven Seas Sealight Elite, Atlantique Holiday Club, Charisma De Luxe Hotel, Otium Sealight Beach Resort, The Grand Blue Sky Hotel Internatıonal, INFINITY by YELKEN, Tusan Otel, Pine Bay Holiday Resort, Korumar Hotel De Luxe, Ömer Tatil Köyü, Ephesia Hotel, Ephesia Holiday Beach Club ve Setur Marina’da dalgalanacak.

19’dan 24’e çıktı

Marmaris’te de 2020 yılında 19 olan mavi bayraklı plaj sayısı bu yıl 24’e yükseldi. 2 marina da gerekli kriterleri yerine getirdi. Yıllardır mavi bayrağın dalgalandığı Marmaris Belediyesi halk plajının ardından İçmeler halk plajı da listeye girdi.

Haberin Devamı

İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3’üncü ülkesi olan Türkiye’nin ödüllü plaj sayısı bu yıl 486’dan 519’a ulaştı. Muğla ise Antalya’dan sonra 106 mavi bayraklı plajıyla ülke çapında ikinci oldu. Öte yandan plajdaki inşaat çalışmaları sürüyor.