Ege Türkiye’yi İzmirli kadınlar temsil etti

Türkiye’yi İzmirli kadınlar temsil etti

01.12.2019 - 02:08 | Son Güncellenme:

AB projesi kapsamında, Yunan ve İspanyol iş kadınlarına yönelik girişimcilik çalışmaları ve başarı hikayeleriyle ilgili sunum yapıldı

Türkiye’yi İzmirli kadınlar temsil etti

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu kapsamında, Yunanistan’ın Pire Küçük ve Ortak Ölçekli İşletmeler Sanayi Odası (BEP) tarafından sunulan ve İzmir Ticaret Borsası’nın ortaklığında yürütülen “Kadın Girişimcilerin İş ve Sivil Toplum Hayatında İletişim İle İlişkilerinin Güçlendirilmesi ve Tecrübe Paylaşımı” projesinin uluslararası odak grup ve yürütme kurulu toplantısı İspanya Santiago de Compostela Ticaret, Sanayi, Hizmetler Odası ev sahipliğinde, İspanya’nın Santiago De Compostela şehrinde gerçekleştirildi. İTB Başkanı Işınsu Kestelli, proje kapsamında, bölgesel ve uluslararası ölçekte faaliyetler ile kadın girişimciliğinde Türkiye ve AB’deki tüm iş toplulukları arasında iletişim ve koordinasyonun artırılmasını sağlayıp ortak bir strateji oluşturmayı planladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Girişimcilik analizi

İki gün süren toplantılara, EGİKAD Başkan ve üyeleri ile TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel’in de aralarında bulunduğu 11 girişimci iş kadını katıldı. Kadın girişimciliğinin tartışıldığı müzakerede EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros ile TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Zeynep Öner yer aldı. Ayrıca, İTB faaliyetleri anlatıldı ve “Türkiye’de Kadın Girişimciliğinin Durum Analizi” sunumu yapıldı.