Ege Türkmen bebek duyabilecek!

Türkmen bebek duyabilecek!

23.07.2018 - 22:29 | Son Güncellenme:

Doğuştan işitme engelli olan ve Türkmenistan’da yaşayan 2.5 yaşındaki Angelina Bichevaya’ya Ekol Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Adnan Ünal ve ekibi tarafından Koklear İmplant (Biyonik Kulak) cerrahisi uygulandı.

Türkmen bebek duyabilecek

1 ay sonra sistemin dış parçasının takılmasıyla birlikte minik Angelina duymaya ve konuşmaya başlayacak. Operasyon hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ünal, “Türkmenistan’da yaşayan aile daha önce gittiği doktorlar tarafından implant uygulanması önerisiyle bize başvurdu.

Haberin Devamı

Yüzde 95 başarı yakalandı

Çocuğun duymadığını ve konuşamadığını söylediler. 3 ay önce hastanemizde gerekli tetkikleri yaptık. Ameliyat için hastanemize geldiler ve başarılı geçen bir operasyonla cerrahinin ilk aşamasını tamamladık ve implantı monte ettik. Şu anda hastamızın genel durumu iyi. Her şey yolunda ilerliyor. Bu sistemin dış parçası bir ay sonra takılacak.
Sonra işitme ve konuşma eğitimi alacak. Topluma sağlıklı bir birey kazandırmış oluruyoruz” ifadelerini kullandı. Prof. Ünal, bu yöntemle yüzde 95 oranın başarı yakalandığını söyledi.