Ege Türmen: Sağlık paralı oldu farkında değiliz

Türmen: Sağlık paralı oldu farkında değiliz

14.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili adayı Rıza Türmen, aynı bölgeden aday olan Prof. Hülya Güven’le birlikte İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan’ı ziyaret etti.

Türmen: Sağlık paralı oldu farkında değiliz

AK Parti’nin sağlık politikalarının hem sağlıkçıları hem de hastaları mağdur ettiğini vurgulayan Türmen, eczacıların içinde bulunduğu durumun da dayanılmaz hale geldiğini belirtti. Türmen, “Birileri vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmak zorunda. Sağlık sistemi artık paralı hale gelmiş ve kalitesi düşmüştür. İnsanlar ceplerinden giden paranın farkında değil. Sağlık artık bir ticari metaya dönüştürülmüştür” dedi. Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise, vatandaşla eczacının karşı karşıya getirildiğine dikkat çekti.


Türeli, Karşıyaka’da projelerini anlattı

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rahmi Aşkın Türeli Karşıyaka’da, mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak partisinin politikalarını anlattı. CHP’nin iktidara geldiğinde uygulayacağı projeleri tek tek anlatan Türeli, bu projelerle iktidara hazır olduklarını söyledi. Türeli’nin seçim çalışmasına İlçe Başkanı Adnan Alabay, yönetim kurulu üyeleri gençlik ve kadın kolları üyeleri de katıldı. Karşıyaka’da gördüğü coşkunun, CHP’nin iktidara ne kadar yakın olduğunu gösterdiğini anlatan Türeli, “12 Haziran’da CHP iktidarının kurulabilmesi, hazırlanan projelerin doğru ve hızlı bir şekilde halka anlatılmasından geçiyor” dedi.

Kepçeyle bereket vaadetti

Demokrat Parti İzmir Milletvekili adayları vatandaşla buluşup DP seçim beyannamesinin içeriğini anlatmaya devam ediyor. DP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1.Bölge adayı Nuran Talu ve DP İzmir 1.Bölge adayları Mine Tilki, Mesut Yankın, Şenol Alpat, Ali Şenol, Eşrefpaşa, Altıntaş ve Hatay semtinde vatandaşlarla sohbet etti, sıkıntılarını dinledi ve çözümün Demokrat Parti’de olduğunu ifade ettiler. DP Konak İlçe Başkanı Gamze Sanıvar ve ilçe yöneticileri ile esnafın sıkıntılarını dinleyen vekil adayları ekonominin düzelmesinin tek yolu olarak Demokrat Parti’nin parlamentoda yer alması olduğunu belirttiler.
Esnaf ziyareti sırasında lokma döküldüğünü gören DP?adayı Talu, kepçeyi eline alırken, “Refah ve bolluğu vatandaşımıza kepçe kepçe vereceğiz” diye konuştu.