Ege Turuncu bereket!

Turuncu bereket!

07.12.2021 - 00:21 | Son Güncellenme:

Seferihisar Belediyesi’nin Mandalina Şenliği’yle ilçede yetişen ürün, geniş kitlelere ulaştı. Büyükşehir Başkanı Soyer, “Toprağınıza sahip çıkın” çağrısında bulundu...

Turuncu bereket

Seferihisar Belediyesi’nin 21. kez düzenlediği Mandalina Şenliği başladı. İlçede yetişen mandalinanın daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Mandalina kral ve kraliçesi, en iyi üretici, en iyi mandalinalı yemek ve tatlı, en iyi mandalinalı hediyelik eşya seçildi.

Haberin Devamı

2009 yılında Seferihisar Belediye Başkanı seçildiğinde Mandalina Şenliği’ni yeniden başlattıklarını hatırlatan Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, şunları dile getirdi:

‘Yeter ki üretin’

“Seferihisar’da atalık tohumların yeşertilmesinden kooperatiflerin kurulmasına, üretici pazarlarının açılmasına, mandalinanın katma değerini büyütecek kurutmasının yapılmasına, birliğin kurulmasına kadar o kadar çok şey yaptık ki... Üreticimizin elinden tutuyoruz, can suyu veriyoruz. Atalık karakılçık buğdayını yeniden Anadolu topraklarıyla buluşturduk. Seferihisar’dan başlattığımız ışık İzmir’e ve Türkiye’ye aydınlık oluyor. Yepyeni bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Umudunuz hiç eksilmesin. Bu topraklar, umudumuzu büyütmek için her şeye sahip. Yeter ki doğru kullanalım, birbirimize, toprağımıza sahip çıkalım, üretmeye devam edelim.”

Haberin Devamı

‘Siz daha şanslısınız’

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da, Başkan Soyer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, “Gübre, elektrikle ilgili emeğinin, alın terinin karşılığını alamamaktan ötürü üretim sevdalısı insanlar perişan. Sizler biraz daha şanslısınız. CHP’li belediyelerin desteğiyle ayakta durabiliyorsunuz” diye konuştu. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise, “Ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Krizden sadece üreterek çıkacağız. Bizi krizden tarım üreticisi, bereketli topraklar çıkaracak” ifadesini kullandı.