Ege Tutuklular AİHM’e Kocaoğlu HSYK’ya

Tutuklular AİHM’e Kocaoğlu HSYK’ya

06.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile belediye bürokratları ve sendika temsilcilerinin yargılandığı davada ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Tutuklular AİHM’e Kocaoğlu HSYK’ya

Haksız ve uzun tutukluluk sürelerini gerekçe gösteren bazı üst düzey bürokratlar, davayı AİHM’sine taşıdı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun avukatları ise, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’i Yüksek Hakimler Savcılar Kurulu’na şikayet edecek.

Haberin Devamı


Avukatı doğruladı
Bu hafta sonu dilekçeleri HSYK’ya gönderecek olan avukatlar, soruşturmayı yürüten Çengil tarafından hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiğini ancak, devam etmekte olan davayla ilgili savcının soruşturmayı açık tutmasının yasaya aykırı olduğunu gerekçeler arasında gösterecekler. Gerekçeler arasında ayrıca, yapılan teknik takiplerin de yasaya aykırı olduğu belirtilecek.
Çete lideri olarak 397 yıl hapis istemiyle iddianamenin ilk sırasında yer alan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun avukatları, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Birol Çengil’i Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet edeceklerini doğruladı .Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir,bu hafta dilekçeleri vereceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Sudan’da sünnet rekoru

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) öncülüğünde gerçekleştirilen Sudan’a sağlık yardımında sünnet rekoru kırıldı. Üroloji Uzmanı Dr. Deniz Arslan’ın içerisinde yer aldığı 14 kişilik sağlık ekibi, Sudan’da 4-25 mayıs tarihleri arasında, yani 21 günde, Müslüman, Hıristiyan ve yerli dinlere mensup 6 bine yakın çocuğu sünnet etti. Dr. Arslan, “Bu sayı bir rekordur” dedi. Sudan’a giden sağlık ekibi, düzenledikleri basın toplantısında yaptıkları çalışmaları anlattılar. Dr. Fuat Yıldız, tüm sünnetlerin kansız şekilde yapıldığını bildirdi.

İzmir’in kültür envanteri

İzmir’de yıllardır eksikliği dile getirilen kültür envanteri, 4 yıllık bir çalışmanın ardından 3 ciltlik kitapta toplandı. Haritanın ortaya çıkmasının ardından restorasyon çalışmalarının hız kazanması bekleniyor. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kentte ilk defa yapılan bir çalışmayla kültür envanterini çıkardı. İl Müdürü Abdülaziz Ediz, tarihsel, doğal ve kültürel mirasın korunmasının önemine dikkat çekti. Türkiye’de en fazla SİT alanına sahip olan İzmir’de günümüze ulaşan birçok kültür varlığı ve müzesi bulunduğunu belirten Ediz, kitapların, dijital ortama da aktarılacağını duyurdu.