Ege Üç kurum, İzmir için el ele verdi

Üç kurum, İzmir için el ele verdi

15.02.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası, 22 Şubat'ta düzenleyeceği ortak meclis toplantısında deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ü ağırlayacak. Kantin deprem riski mevcut durumu ve yapılması gereken hazırlıklar ele alınacak.

Üç kurum, İzmir için el ele verdi

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası, 22 Şubat Çarşamba günü, Prof. Dr. Naci Görür’ün konuk olduğu ortak meclis toplantısı yapacak; İzmir’in deprem riskini, mevcut durumunu ve yapılması gereken hazırlıkları masaya yatıracak. Prof.Dr. Naci Görür’ün katılacağı, tek gündemi “deprem” olan aylık olağan meclis toplantısına üç kurumdan 400 meclis üyesi, yüksek istişare kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile Ege İhracatçı Birlikleri Birlik Başkanları katılacak. İzmir’in üç kurumu, yol haritası belirlemek üzere birlikte hareket edecek. 

Haberin Devamı

Prof. Dr. Naci Görür, katılımcılara İzmir faylarının mevcut durumunu, kentin depreme hazırlık konusunda ne durumda olduğunu ve 6.0 büyüklüğünün üzerinde bir depremden en az hasarla kurtulabilmek için neler yapılması gerektiğini oda ve borsa üyeleriyle değerlendirecek. Prof. Dr. Görür’ün önerileri doğrultusunda yol haritası belirleyecek olan başkanlar, kentin depreme hazır olması için gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde olacak, kentin deprem riskleri konusunda Prof. Dr. Görür’ün tavsiyelerini ve bilimsel yaklaşımını dikkate alarak uzun vadeli bir planlama hedefinde çalışmalarını sürdürecek.