Ege Üç zanlıya müebbet birine 5 yıl hapis

Üç zanlıya müebbet birine 5 yıl hapis

21.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efes Döviz Bürosu’nda soygun gerçekleştiren ve paraları teslim etmek istemeyen işyerinin sahibi Hasbi Tırış’ı vuran M.Y. ile kendisine bu olayda yardımcı olan iki arkadaşı için ağırlaştırılmış müebbet isteyen savcı, diğer yardımcı M.U’ya 5 yıl öngördü. Davanın görüşülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Üç zanlıya müebbet birine 5 yıl hapis

İzmir’in Çankaya Semti’ndeki Efes Döviz Bürosu’nu silahla soyarken işyeri sahibi Hasbi Tırış’ı öldüren M.Y. ile kendisine yardım eden H.A. ve S.T’ye ağırlaştırılmış müebbet, katil zanlısına yardım eden diğer şahıs M.U’ya ise 5 yıl hapis cezası istendi. Cumhuriyet Savcısı Nihal Fındık, cinayetle ilgili soruşturmayı tamamladı ve iddianameyi hazırladı. Dört sanığın İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Üçü tutuklanmıştı
Olay, 26 Eylül’de saat 18.30 sıralarında, Efes Döviz Bürosu’nda meydana geldi. Çalışanı Pınar Şengün ile birlikte büroda bulunan dört çocuk babası Hasbi Tırış (55), hesapları kontrol ederken, içeriye giren kişi belindeki tabancayı çıkartarak paraları istedi. İşyeri sahibi, evli ve 4 çocuk babası Tırış paraları vermemek için direnince soyguncu tabancayla kendisini göğsünden vurup 24 bin TL’yi alıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Tırış kurtarılamadı. Olayın ardından polis, bölgedeki MOBESE kayıtlarını inceleyerek elinde poşetle hızlı adımlarla uzaklaşan soyguncunun 35 BBM 33 plakalı otomobile binerek kaçtığını belirledi. Polis, aracın Gürçeşme Semti’nde bir evin önünde park halinde olduğunu belirledi. Soygunu gerçekleştiren İZSU’da güvenlik görevlisi olan M.Y. ile kendisine olayın ardından yardım eden arkadaşları H.A, S.T. ve M.U’yu yakaladı. Aramada gasp edilen 23 bin 275 bin lira ile suçta kullanılan tabanca ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan M.U. dışındaki üç sanık tutuklandı. Zanlılar, yakında hakim karşısına çıkacak.
Bu arada, Efes Döviz Bürosu’nun eski sahibi Cengiz Çiftçi ile işletme müdürü Nevzat İşler, 26 Ekim 2002’de, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Sanıklar, olayı planlı yapmış
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nihal Fındık, hazırladığı iddianamede delil ve tanık ifadelerine göre, sanıkların olayı planlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu nedenlerle sanıklardan M.Y, cinayet suçundan, ağırlaştırılmış müebbet, yağma ve 6136 sayılı kanunu muhallefetten de 16 yıl, H.A. ve S.T’nin cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan 15’er yıl, M.U’nun ise 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi. Dört sanık önümüzdeki günlerde 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkacak.