Ege Üçer gol birer puan

Üçer gol birer puan

25.10.2017 - 03:32 | Son Güncellenme:

Göztepe, evinde ağırladığı Alanyaspor önünde 3-1’i koruyamadı 3-3’lük sonuca razı oldu. Akhisarspor ise Gençlerbirliği karşısında iki farklı geriye düştüğü maçta 3-3’ü yakaladı, 1 puan almayı bildi Altınordu, sessizliğe büründü. Balıkesirspor, silinen 3 puanı Bolu’da telafi etti. Manisaspor, yenilmezi yendi. Denizlispor, kötü gidişe dur dedi ve lige geri döndü

Üçer gol  birer puan

Fatih Tanfer: Göztepe, 3-1 öne geçtiği Alanyaspor karşısında uzatmalarda yediği golle galibiyeti kaçırdı. Sarı kırmızılılar, kontrollü bir oyun anlayışıyla maça başlamıştı. Jahovic, ileride etkiliydi. Tayfur, yine kanatlarda hareketli, orta alan ise top rakipteyken yaptığı pres ile kazandığı topu çok iyi değerlendirdi. 3-1 sonrası lüzumsuz pozisyonlar verdiler. Başta Vagner Love çok hızlıydı. Kanatlardan ve dik gelen rakibine karşı maalesef çözüm üretemedi. Oyun anlayışında artısı olan top rakipteyken yaptığı alan daraltma ve pres anlayışını bu maçta gerçekleştiremedi. Sonuçta bir puana razı oldu. Üç hafta evvel yazdım, yineliyorum. Yedek kulübesinden gelip takıma katkısı olan oyuncu sayısının azlığı, Göztepe’nin en önemli sıkıntılarından biri. Tamer Hoca’nın doğru oyun anlayışı, enerjisi takımla birleşince galibiyet serilerinin de devam edeceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

‘Keyfini çıkarın’

Bülent Buda: Çok özel bir durum için cuma akşamı İstanbul’a gittim maçı izleyemedim. Döndüm arkadaşlarla konuştum, sordum. Abi müthiş bir maç kaçırdın dediler. Evet 90 dakikada 6 gol varsa, ve de bir o kadar da kaçırıldıysa oyun alanında ne olup bittiğini tahmin edebiliyorum. Göztepe taraftarları 2 farkla öndeyken Alanya’nın eşitliğe ulaşmasını düş kırıklığı olarak niteleyebilirler. Bu aşamada sevindirici olan, Göztepe’nin ligdeki varlığının her hafta biraz daha yükselerek büyümesi. Her maç bir deneyimdir, gelişmedir. Hiç de ağıt yakılacak bir durum yok ortada. Göztepe lige coşkuyla giriş yaptı, o coşku her hafta biraz daha büyüyor. Keyfini çıkarmaya bakalım.

İsmail Özelçinler: Futbolda bu tür beklenmedik puan kayıpları var. Ancak, oyunun tamamına baktığımızda, Göztepe’nin artık Süper Lig’e iyice ısındığı, bundan sonra da karşısına kim çıkarsa çıksın sahadan 3 puanla ayrılmasının asla sürpriz olmayacağı kesin. Alanya da yabana atılacak bir takım değil. Evet, onlarda çok gol yiyor ama asla son düdüğe kadar maçtan kopmuyor ve gol yollarında da son derece etkili oluyorlar. Trabzon maçı örneği gibi... Kısacası, Göztepe takım olma yolunda büyük bir yol kat etti.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Oyunun başından itibaren hem topla daha fazla oynayan hem de pozisyon bulan taraf Göztepe’ydi. Selçuk, fazlaca pas hatası yaparken orta sahada Castro ve Scarione topu ileri taşımakta zorlandı. Rotman ise elinden geleni yaptı. Tayfur hareketliydi. Göztepe’nin ileride top tutamaması ve rakibinin baskısıyla yine geriye yaslanmasının üzerine bir de top kayıpları ve defans hataları eklenince, çok yaklaşılan üç puan bir anda uçuverdi. Maçın 3-3’E gelmesi, Göztepe için üzücü...

Fatih Tanfer: Ege takımları birbirini çok seviyor. Göztepe 3-3 berabere kalmış, Akhisar bu kardeşliğin devam etmesini istemez mi? Ancak tek değişen, Göztepe 3-1 galipken 3-3 oldu. Akhisar, 3-1 mağlupken 3-3’ü yakaladı. Gençlerbirliği’nde Serdar Özkan çok etkiliydi. Devrenin 3-1 bitmesi, Akhisar adına şoktu. Ancak ikinci yarıyla birlikte Akhisar’da güçlü ve dirençli orta alan anlayışı, hücumda doğru oynama bir puanı getirdi. Böylesi gollerin bile önemli olduğu bir ligde bir puan asla küçümsenemez. İkinci yarıdaki oyun ve tempo için gerçekten tebrikler.

Haberin Devamı

‘Tek eksik stat’

Ancak bunu söylemek, bu maçta oyunda sorunlar olduğu gerçeğini yok edemez. Bunu da Okan Hoca çözecektir. Akhisar’ın pozitif oyun anlayışı, her hafta artarak devam edecektir. Seyircisiyle de bütünleşince birçok sorun yok olacaktır.

Bülent Buda: Konuk Gençlerbirliği, 23 dakikada iki farkı yakalayıverdi. Nedeni, konuk dikine ve hızla karşı kaleye ulaşmanın arayışındayken, Akhisar’da alışmadığımız, yadırgadığımız rakibin eylemlerine seyirci kalan ve de özellikle savunmadan başlayan ağır, sıkıcı yan pas biçimindeki pas trafiğiydi. Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Akhisar’ın iki kez iki farkla geriye düşüp ardından eşitliğe ulaşması, iki penaltıyla konuk takımın 10 kişi kalmasının payı olduğunu da söyleyebiliriz.

‘1 puan kazanç’

Elbette 40. dakikadan sonra Akhisar’ın saldırı futboluna geçip, rakibi hataya zorlayan girişimlerinin de eşitliğe ulaşmada payı olduğunu söyleyebiliriz. Ama yine de uzatmayla 35 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında pozisyon üretme sıkıntısının yaşandığı cezaalanı çevresinden etkili şut ortamlarının oluşturulamadığı da izlediklerimizin içinde. Akhisarlı futbolcular bu hafta iyi oynamadı, ya da iyi oynatılmadı. O nedenle günü bir puanla kurtarmak kazançtır.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Akhisar, özellikle ilk yarıda tanınmayacak kadar durgun ve etkisizdi. Büyük bir konsantrasyon sorunu gözlendi. Bir de rakibinin bir anda 2-0 öne geçmesi ve ilk yarının 3-1’lik skora ulaşması eklenince, soyunma odasına şok bir durumda gittiler. İkinci yarıda rakibin 10 kişi kalması ve de Akhisar’ın pozitif futbola yönelmesiyle, maç 3-3’e geldi ve Akigo 1 puanla soyunma odasına döndü. Okan Hoca ve Akhisarlı futbolcular, bu maçtan iyi bir ders çıkaracaktır.

Mehmet Demirtaş: Geçen haftaki farklı Trabzonspor galibiyeti belli ki takımda rehavete neden olmuş. Gençlerbirliği önünde erken yenen 2 gol, takımın dengesini bozdu. İkinci yarı daha hırslı bir Akhisar vardı. Tabelaya da bu hırsları yansıdı. Geriden gelip 1 puanı kaptılar. Alınan her puan kıymetli. Okan Hoca ve öğrencileri daha nice başarılara koşacaktır.