Ege ‘Ülkemiz yararına her çalışmaya destekçiyiz’

‘Ülkemiz yararına her çalışmaya destekçiyiz’

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Ülkemiz yararına her  çalışmaya destekçiyiz’

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, bakanlığın strateji belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla yapılacak Tarım Şûrası Yürütme Kurulu’na seçildi

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Şûrası Yönetmeliği” kapsamında, III. Tarım Şûrası Yürütme Kurulu’nda görevlendirildi.

Daha önce Egeli 38 öğretim elemanının hazırladıkları tarım, hayvancılık ve su ürünlerine yönelik 24 projeyi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve bakanlığın üst düzey bürokratlarına sunduklarını ifade eden Prof. Dr. Necdet Budak, “Tüm akademik birikimimizle ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilgiyi sunmaya hazırız. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Şûrası Yönetmeliği’nin ilgili maddesi gereği bizleri bu önemli göreve layık gören Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımız öncülüğünde yapılacak olan her türlü çalışmada yer almak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplantı sonbaharda

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli başkanlığında sonbaharda yapılması planlanan şûrada ‘Tarımda Milli Birlik Projesi’ tüm paydaşlarla istişare edilecek, yol haritası belirlenecek.

TÜBİTAK başarısı

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğrencileri, sağlık kategorisindeki çalışmalarıyla ‘TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda birincilik ve üçüncülük ödülü aldı.

TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde, son sınıf öğrencileri Göze Beceren ile Barış Güliçli, sularda ‘Escherichia Coli’ tayini için geliştirdikleri “Taşınabilir Dedeksiyon Kiti” ile birinci; Utku Devamoğlu ile İrem Duman ise “Mikroakışkan platformda betahidroksi bütiratın tayini için entegre optik sensör geliştirilmesi” başlıklı tanı kitiyle üçüncü seçildi. Gençleri ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin çalışmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle projelerin artması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.