Ege Umut her zaman var

Umut her zaman var

17.02.2023 - 00:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in deprem sonrası başlattığı Umut Hareketi ile Bir Kira Bir Yuva kampanyalarına yapılan bağış 63 milyon liraya ulaştı.

Umut her zaman var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından başlattığı yardım seferberliği sürüyor. 10 günde 154 TIR, 123 kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 4 otobüs kargo ile destekler bölgeye ulaştırıldı. Başkan Tunç Soyer’in öncülüğünde başlatılan Umut Hareketi ile Bir Kira Bir Yuva kampanyalarına bağış da 63 milyon liraya ulaştı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta oluşturduğu afet koordinasyon merkezleri aracılığıyla depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor. Büyükşehir’in Süt Kuzu Projesi’nden bölgedeki çocuklar da yararlanıyor. İzmir’den gönderilen sütler çocuklara dağıtılıyor. Salgın hastalıkların önüne geçilebilmesi için çöp kamyonu, yıkama araçları ve temizlik personeliyle çalışmalara başlandı. Kent Temizliği Şube Müdürlüğü’nün bölgeye gönderdiği 33 seyyar tuvaletin kurulumu hızlıca yapıldı.

Soyer’den teşekkür

Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, umuthareketi.izmir.bel.tr adresinden 46 milyon 501 bin 285 lira yardım yapıldı. Başkan Tunç Soyer, yurttaşlardan gelen insani yardım malzemelerinin paketlenme ve yükleme çalışmalarının, Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ile Çankaya’daki APİKAM’ın bahçesinde sürdürüldüğünü vurguladı, “ Destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.