Ege UMUT KAPISI

UMUT KAPISI

14.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kriz yüzünden işsiz kalanlar, çareyi yeni meslekler edinmekte buluyor. Belediyelerin açtığı ücretsiz kurslar dolup taşıyor...

UMUT KAPISI

ÇARESİZ KALDILAR
EKONOMİK kriz fırtına gibi esiyor. Pek çok işletme ya küçülüyor ya da kapısına kilit vuruyor. Çalışanını işten çıkarıyor. İşsiz kalanlar geçim kapısı arıyor, farklı mesleklere yöneliyor.
Bu nedenle belediye ve halk eğitim merkezlerinin açtığı meslek edindirme ve beceri kursları büyük ilgi görüyor.

TAM ÜÇ KAT ARTTI
İZMİR’DE Büyükşehir Belediyesi’nin 106 branşta verdiği eğitimlere, geçen eylül ayında 2 bin 500 kişi başvurdu. Bu sayı, aralık ayında 7 bin 792’yi buldu. Ege’nin çeşitli illerindeki halk eğitim merkezlerinin açtığı meslek edindirme kurslarına başvuranların sayısında da artış olduğu belirtildi.

Mezunlardan 310’u işe yerleştirildi
Yönetici sekreterliği, kasiyer elemanı yetiştirme, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar operatörlüğü, konfeksiyon, cilt bakımı ve makyaj, stilistlik, servis bar elemanı yetiştirme, yiyecek hazırlama, kuaförlük, hasır bilezik, hasta ve yaşlı bakımı kurslarını bitirenlerden 310’u işe yerleştirildi. Ahşap boyama, takı tasarımı, tekstil nakışı, makine nakışı gibi eğitimlerden mezun olan ve devam eden kursiyerlerse çalışmalarını evlerinde sürdürerek, aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Her yaştan kursiyerler, çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen personel taleplerine göre de yönlendiriliyor.