Ege ‘Umut’ veren oyun sahnede

‘Umut’ veren oyun sahnede

22.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Umut’ veren oyun sahnede

Disleksi, down sendromlu ve otizmli 18 gencin sahneye koyduğu ‘Umut Otobüsü’ adlı tiyatro oyunu, ilk halka açık gösterimini Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda yaptı

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği’nin desteğiyle hayata geçen In Orchestra projesi kapsamında iki yıl boyunca çeşitli eğitimlere katılan down sendromlu, otizmli ve disleksi 18 genç, Umut Otobüsü isimli tiyatro oyunuyla sahne aldı.

Hedef istihdam

Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda galası yapılan oyunda, umudun cesaret verdiği, birlik ve beraberlikle her türlü zorluğun aşılabileceği mesajı verildi. İyi yıl boyunca emek veren eğitimciler, destek olan STK’lar ve özellikle gençlerin aileleri oyunu heyecanla izledi. Proje koordinatörü Uşak Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Özçınar, “Artı Bir Orkestra isimli yeni proje ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Amacımız eğitimlerle çocukların bilgi ve yetenek kazanması, yeni projeyle onları tiyatroda profesyonelliğe hazrlayıp istihdam edilmelerini istiyoruz” dedi. İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu da, “Down sendromlu 33 yaşındaki oğlum Serdal da bu oyunda rol aldı. Sosyalleşmeleri açısından çocuklarımıza çok büyük katkısı oldu. Anneler çocuklarını okuldan sonra eve kapatmasın” diye konuştu. Oyun, 28-29 Temmuz günlerinde İtalya’nın Floransa kentindeki sanat festivalinde de sahnelenecek.

Haberin Devamı

l MELİS KARAKUZULU DHA