Ege Üniversiteliler İzmir’de mutlu

Üniversiteliler İzmir’de mutlu

30.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir ücretsiz nakliye desteğinden çamaşırhane hizmetine, ulaşımdan eğitim yardımına barınmadan yemeğe kadar her alanda gençlere dokunuyor.

Üniversiteliler İzmir’de mutlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Başkan Tunç Soyer’in gençlik kenti hedefi doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi ücretsiz nakliyeden çamaşırhane hizmetine, ulaşımdan eğitim yardımına, barınmadan yemeğe ve ücretsiz internete kadar her alanda destek oluyor. Büyükşehir, 5 bin 543 üniversite öğrencisine 17 milyon 679 bin 200 liralık eğitim desteği verdi. Kurban Bayramı öncesinde yol masrafları nedeniyle ailelerinin yaşadığı şehre gitmekte zorlanan 3 bin 296 öğrenciye 350 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 153 bin 600 liralık ulaşım desteği sağladı. Üniversite çevrelerinde 6 noktada çorba durakları oluşturuldu, 295 bin 210 kişilik çorba, 4 noktada da yemek durakları kurularak 265 bin 20 kişilik akşam yemeği dağıtıldı. Kentte yaşayan üniversitelilere destek olmak için nakliye aracı hizmete alındı. Beyaz eşyası olmayanlara ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti verilmeye başlandı.Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı nedeniyle internet üzerinden derslerini takip etmek durumunda olan 18-20 yaş arası ihtiyaç sahibi öğrencilere 4 GB internet desteğinde bulunuldu. 

Haberin Devamı

835 yataklı yurt

Ekonomik koşullar ve pandemi nedeniyle sosyalleşemeyen gençler için kısa bir dinlenme ve eğlence zamanı yaratmak amacıyla gençlik çadır kampları kuruldu. “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesiyle 2021’de İzmir’de üniversite okumaya gelen 473 öğrencinin barınma sorununa destek sağlandı. Barınma desteği bu yıl da yurtlar ve bağışçılar aracılığıyla sağlanacak. İçinde kütüphane, sanat atölyeleri, konferans ve spor salonunun bulunacağı Bornova Evka-3’teki 835 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun yapılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

3 binden fazla gence istihdam

Büyükşehir Belediyesi, 85 branşta ücretsiz eğitim veren, ayrıca İŞKUR hizmet noktası olarak da görev yapan Meslek Fabrikası’nın 13 olan kurs merkezi 30’a çıkardı. Meslek Fabrikası, kurs merkezlerinin yanısıra Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde yer alan FikrimİZ birimiyle, sosyal girişimcilik ve teknoloji alanında gençlerin fikirlerini geliştirebileceği ve üretebileceği bir alan yarattı. 2019’dan bu yana 18-30 yaş arası 45 bine yakın kişi kurslara katıldı. İş arayan 3 binin üzerinde genç istihdama yönlendirildi. Büyükşehir’in 2022 yılı sanat uygulama projelerinde üniversite öğrencisi en az iki asistanın çalışması hedefiyle Genç Asistan projesi başlatıldı.