Ege Üretici kadınlara Bornova’da pazar

Üretici kadınlara Bornova’da pazar

03.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bornova’da kadın üretici pazarı açılacak. Bornova Belediye Meclisi, kadın üretici pazarının açılmasına olanak sağlayacak Pazar Yeri Yönetmelik değişikliğini oybirliğiyle kabul etti.

Üretici kadınlara Bornova’da pazar

Bornova Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısında kabul edilen değişiklikle ilgili konuşan Bornova Belediye Başkanı Kamil Oktay Sındır, kadınların kendi ürettiklerini belediye pazarlarında satabileceklerini söyledi.
Aile bütçesine katkı için
Sındır, “Kadınlarımız ürettiklerini halka sunarak evinin geçimine katkı sağlamak istiyor. Biz de bunu yapabilmeleri için ortam hazırlıyoruz. Normal pazar kurulan günlerin dışında belirlenen bir gün talepler doğrultusunda belirlenecek” şeklinde konuştu.

Bayraklı’ya yeni bina

Bayraklı Belediyesi, yeni hizmet binasında tüm hizmetlerini tek çatı altında toplayacak. İzmir’in önemli akslarından Altınyol üzerinde “Yeni Kent Merkezi” olarak belirlenen bölgede kurulacak Belediye hizmet binası, metro istasyonu, otobüs durakları ve vapur iskelesi gibi toplu ulaşım merkezlerine yakın olacak.
12 katlı olacak
Vatandaşların kolayca ulaşabileceği hizmet binası, 4 katı yer altında olmak üzere 12 katlı olacak. Toplamda 12 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Hizmet Binası’nın 3 bodrum katı otopark olarak hizmet verecek. Binanın içinde arşiv, meclis, sergi ve salonlar, toplantı ve grup odaları bulunacak.

Agora’ya tarihi kazı evi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora kazı alanı içindeki yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir yapıyı kente kazandırmak için kolları sıvadı. İzmir’in 19. yüzyıl kentsel yerleşim alanı içerisinde bulunan tarihi yapının “Agora kazı evi” olarak kullanılacağı açıklandı. İçerden ve “askıya alınarak” güçlendirme çalışmalarına başlanan binanın, orijinaline en yakın şekilde restore edilerek ayağa kaldırılması planlanıyor. Agora Kazı Evi’ndeki çalışmaların Aralık ayına kadar sürmesi hedefleniyor. “Kazı Evi Projesi”, İZKA’nın “Turizm ve Çevre” başlığı altında açtığı destek programında 1. oldu.

Yazarlar